Τζάστιν Τριντό: “Φοράω μάσκα μόνο όταν είναι απαραίτητο”

Τζάστιν Τριντό: “Φοράω μάσκα μόνο όταν είναι απαραίτητο”
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό AP

"Θα φορέσω μάσκα όταν θα πάω στο κοινοβούλιο. Μόλις καθίσω στη θέση μου και σε απόσταση δύο μέτρων από όλους, θα τη βγάλω", δήλωσε ο Τριντό.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι φοράει μάσκα κάθε φορά που δεν μπορεί να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ακολουθώντας τις νέες συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Όταν «κυκλοφορώ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου ή πηγαίνω στο γραφείο μου ή βρίσκομαι κοντά σε άλλους, επιλέγω να φοράω μάσκα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στην Οτάβα για την πανδημία.

«Θα φορέσω μάσκα όταν θα πάω στο κοινοβούλιο ο ίδιος σήμερα για τη συνεδρίασή μας. Μόλις καθίσω στη θέση μου και σε απόσταση δύο μέτρων από όλους, θα τη βγάλω για να συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συζήτηση».

«Αυτό έχω επιλέξει να κάνω όταν βρίσκομαι σε κίνηση, διότι είναι πιθανόν να βρεθείς σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από κάποιον άλλο», σημείωσε.

Ο Τζάστιν Τριντό εθεάθη να φοράει μάσκα για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας τελετής σε στρατιωτική βάση στο Οντάριο προς τιμή των έξι μελών των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στη Μεσόγειο.

«Ενθαρρύνω τους Καναδούς να σκέφτονται πώς μπορούν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους άλλους εφαρμόζοντας τις συστάσεις δημόσιας υγείας».

Σήμερα, η Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας του Καναδά συνέστησε για πρώτη φορά επισήμως τη χρήση της μάσκας ή την κάλυψη του προσώπου σε όλες τις κατάστασεις, όπου είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων, ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα εμπορικά καταστήματα.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει περισσότερους από 6.000 νεκρούς από τη νόσο Covid-19 και 80.000 κρούσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα