Τζόνσον: Στο σκληρότερο lockdown από τον Μάρτιο, μπαίνει η Αγγλία

Τζόνσον: Στο σκληρότερο lockdown από τον Μάρτιο, μπαίνει η Αγγλία
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο μία φορά την ημέρα για άσκηση ενώ κλειστά μέχρι, τουλάχιστον, τις 15 Φεβρουαρίου, θα είναι σχολεία και καταστήματα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (04/01) ένα νέο πανεθνικό lockdown στην Αγγλία, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα σχολεία θα είναι κλειστά και όσοι θέλουν να βγουν από το σπίτι τους για άσκηση, θα μπορούν να το κάνουν μόνο μία φορά την ημέρα. Αυτό για τουλάχιστον, τις έξι επόμενες εβδομάδες, έως τις 15 Φεβρουαρίου όσο θα διαρκέσει το τρίτο πανεθνικό lockdown.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου ενώ όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείσουν. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται για την εργασία τους, την αγορά τροφίμων και για ιατρικές λόγους.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν την ερχόμενη Τετάρτη και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα ενώ τα μαγαζιά θα κατεβάσουν ρολά νωρίτερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα