Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο πένθος η Βρετανία – LIVE ΕΙΚΟΝΑ από Μπάκιγχαμ και Μπαλμόραλ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο πένθος η Βρετανία – LIVE ΕΙΚΟΝΑ από Μπάκιγχαμ και Μπαλμόραλ
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών AP

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να θρηνήσει την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η οικογένειά της βρίσκεται στο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία βρισκόταν από ιατρική επίβλεψη στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ βρισκόταν από νωρίς την Πέμπτη (08/09) η οικογένειά της, ενώ ολόκληρη η Βρετανία βυθίστηκε στο πένθος μετά την είδηση του θανάτου της.

Λόγω του θανάτου της στη Σκωτία, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Μονόκερως”, που περιλαμβάνει τη σειρά διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν σε αυτή την περίπτωση.

Την ίδια στιγμή, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, θέλοντας να θρηνήσει και να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αρκετοί Λονδρέζοι και τουρίστες έσπευσαν στο σημείο από την ώρα που ανακοινώθηκε πως η υγεία της επιδεινώθηκε.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ξέσπασαν σε λυγμούς όταν έγινε γνωστός ο θάνατός της, ενώ στο πλήθος επικρατούσε σιγή. Την ίδια ώρα το BBC μετέδιδε τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας.

Η σημαία κυματίζει μεσίστια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ από το κάστρο του Μπαλμόραλ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα