Βολιβία: Έκτος Υπουργός με κορονοϊό

Βολιβία: Έκτος Υπουργός με κορονοϊό
Βολιβία. AP

Η Υπουργός Εξωτερικών Κάρεν Λόνγκαρικ έγινε το 6ο μέλος της κυβέρνησης της Βολιβίας που ανακοινώνει ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Βολιβίας, η Κάρεν Λόνγκαρικ, ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Έγινε το έκτο μέλος της κυβέρνησης που έχει σχηματίσει η μεταβατική πρόεδρος, η πρώην γερουσιάστρια της δεξιάς Τζανίνε Άνιες — έχει προσβληθεί και η ίδια — που μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2.

«Προς το παρόν, είμαι καλά και δεν έχω συμπτώματα. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη Βολιβία από την απομόνωση στο σπίτι μου», ανέφερε η Λόνγκαρικ μέσω Twitter.

Η μεταβατική πρόεδρος Άνιες και οι υπουργοί Προεδρίας, Υγείας, Μεταλλείων, Οικονομίας και Δικαιοσύνης έχουν επίσης προσβληθεί από τον κορονοϊό. Έχουν επίσης μολυνθεί αρκετοί υφυπουργοί. Μεταξύ των κοινοβουλευτικών που έχουν προσβληθεί είναι η πρόεδρος της Γερουσίας Έβα Κόπα του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Ο βουλευτής Χούλιο Χιμένες, ο οποίος ανήκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του MAS, υπέκυψε στην COVID-19. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που έχουν προσβληθεί δηλώνουν ότι είναι καλά και εργάζονται σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Στη χώρα των Άνδεων συνεχίζεται η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Βολιβία κατέγραφε συνολικά 1.807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 48.187 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα