Βρετανία: 6χρονος βρήκε απολίθωμα ηλικίας 500 εκατ. ετών στον κήπο του σπιτιού του

Βρετανία: 6χρονος βρήκε απολίθωμα ηλικίας 500 εκατ. ετών στον κήπο του σπιτιού του
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Ένα εξάχρονο αγόρι έψαχνε για παλιές πέτρες και κεραμικά στον κήπο του, ώσπου ανακάλυψε μια πέτρα με ασυνήθιστο σχήμα. Σύντομα ανακάλυψε πως πρόκειται για ένα "κερατοκοράλλι", έναν αρκετά μακρινό πρόγονο των πετρώδων κοραλλιών που είναι γνωστά ως "μαδρέπορα".

Ο Σιντακ Σίνγκ Τζαμάτ, γνωστός και ως Σιντ, αναζητούσε σπάνιες πέτρες στον κήπο του σπιτιού του στο Γουόλσολ, με το παιχνίδι ανασκαφών που είχε πάρει από τους γονείς του ως δώρο για τα Χριστούγεννα.

“Έψαχνα για μικρά ζώα, για κεραμικά και τούβλα στον κήπο μας και ξαφνικά βρήκα μια πέτρα που είχε σχήμα κέρατου. Έμαθα ότι ονομάζεται “κερατοκοράλλι”. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο παλιά είναι” δήλωσε στον Guardian ο Σιντ.

Vish Singh/PA

Ο Βις Σινγκ, πατέρας του Σιντ, εξήγησε: “Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε ότι είχε βρει κάτι με περίεργο σχήμα στον κήπο. Δίπλα στο κοράλλι υπήρχαν μικρότερα κομμάτια και την επόμενη μέρα πήγε πάλι στο ίδιο σημείο για να σκάψει. Εκεί βρήκε ένα κομμάτι ιθαλάσσιας άμμου που είχε μέσα μικρά θαλάσσια κοράλλια και υφάλλους και κάτι που ονομάζεται κρινοειδές, το οποίο μοιάζει με πλοκάμι χταποδιού. Γνωρίζουμε πως ανάγεται στην προϊστορική εποχή”.

Vish Singh/PA

Ο πατέρας του Σιντ, μέσω ένας group συλλογής απολιθωμάτων στο Facebook του οποίου και είναι μέλος, διαπίστωσε πως η “παράξενη πέτρα” που είχε βρει ο γιος του ήταν ένα “κερατοκοράλλι” που ονόμάζεται Rugosa, του οποίου η ηλικία υπολογίζεται από 251-488 εκατομμύρια έτη. Πρόκειται για την Παλαιοζωική Περίοδο, όταν ακόμα η Βρετανά ήταν κομμάτι μιας μάζας γής που ονομαζόταν Παγγαία και το μεγαλύτερο μέρος της βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η οικογένεια θα δωρίσει το απολίθωμα στο πανεπιστήμιοτ του Μπέρμινγχαμ και ο μικρός Σιντ δεν θα πάψει να αναζητά νέες σπάνιες πέτρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα