Βρετανία – Κορονοϊός: Αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19

Βρετανία – Κορονοϊός: Αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19
Κομμωτήριο 2021 Petros Giannakouris/AP Photo

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αλλεργίες περιλαμβάνουν εξανθήματα και εγκαύματα. Επιπλέον τεστ στους πελάτες προτείνει ο φορέας που εκπροσωπεί κομμωτές και αισθητικούς για την αποφυγή νομικών ενεργειών εναντίον τους.

Νέες αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό παρατηρήθηκαν από κομμωτές σε αρκετά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, την ίδια στιγμή που επιστήμονες του Imperial College London ερευνούν πώς η ασθένεια του κορονοϊού θα μπορούσε να επαναπρογραμματίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με παρόμοιο τρόπο με άλλες ασθένειες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το BBC, οι κομμωτές σε διάφορα μέρη της Βρετανίας παρατήρησαν πως κάποιοι από τους πελάτες τους που νόσησαν από Covid-19 παρουσίασαν εξανθήματα και εγκαύματα, αφότου έβαψαν τα μαλλιά τους.

Μάλιστα, ο φορέας που εκπροσωπεί τους κομμωτές και τους αισθητικούς στη Βρετανία, προειδοποιεί τους επαγγελματίες του χώρου να πραγματοποιούν επιπλέον τεστ αλλεργίας (Patch test) στους πελάτες, ώστε να αποφύγουν τυχόν νομικές ενέργεις εναντίον τους.

Μια από τις περιπτώσεις είναι και αυτή της Gemma, η οποία μίλησε στο βρετανικό δίκτυο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως παρ’ όλο που χρησιμοποιεί την ίδια βαφή μαλλιών εδώ και δέκα χρόνια, εμφάνισε αλλεργική αντίδραση αφότου ανέρρωσε από κορονοϊό. Η ίδια μάλιστα δήλωσε πως έφτασε στο σημείο να ξεφλουδίζει δέρμα πίσω από το αυτί της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα