Βρετανία: Ο Τζόνσον προαναγγέλει το τέλος της καραντίνας για ασθενείς με Covid-19

Βρετανός πολίτης εν μέσω πανδημίας
Βρετανός πολίτης εν μέσω πανδημίας 2022 MATT DUNHAM/AP PHOTO

Ο νόμος που υποχρεώνει τους Βρετανούς ασθενείς με κορονοϊό να μπαίνουν σε απομόνωση θα μπορούσε να καταργηθεί στην Αγγλία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Νέα ελάφρυνση των μέτρων και των περιορισμών κατά του κορονοϊού τίθενται προσεχώς σε εφαρμογή στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο νόμος που απαιτεί από τους νοσούντες με κορονοϊού να βρίσκονται σε απομόνωση θα μπορούσε να καταργηθεί στην Αγγλία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

"Με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι τρέχουσες ενθαρρυντικές τάσεις στα υγειονομικά δεδομένα, προσδοκώ ότι θα μπορέσουμε να τερματίσουμε τους τελευταίους περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα -συμπεριλαμβανομένης της νομικής υποχρέωσης για απομόνωση σε περίπτωση που είστε θετικοί- έναν μήνα νωρίτερα", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

ADVERTISING

Ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το euronews.com, ότι σκόπευε να παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την επιστροφή από τη διακοπή του εξαμήνου, που είναι στις 21 Φεβρουαρίου.

Τον Ιανουάριου ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση για τους νοσούντες με κορονοϊό θα επιτρεπόταν να λήξει όταν θα τερματίζονταν και οι περιορισμοί στις 24 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι περιορισμοί, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σταμάτησαν να ισχύουν στην Αγγλία από την 27η Ιανουαρίου, αφότου η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων συνέβαλε στη μείωση των σοβαρών ασθενειών και των νοσηλειών λόγω κορονοϊού.

Πολλοί ήταν μάλιστα και αυτοί μέσα από τους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι εξέφραζαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους απέναντι στους συνεχιζόμενους περιορισμούς. Τον Δεκέμβριο, περίπου 100 βουλευτές των Τόρις επαναστάτησαν ενάντια στην κίνηση της κυβέρνησης να εισαγάγει δελτία εμβολίων για την COVID-19 στην Αγγλία, καθώς οι μολύνσεις από την παραλλαγή Omicron αυξήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network