Αποκάλυψη: Ύποπτος κυκλοφορούσε με τα ρούχα του Κασόγκι μετά τη δολοφονία

Αποκάλυψη: Ύποπτος κυκλοφορούσε με τα ρούχα του Κασόγκι μετά τη δολοφονία
Πριν και μετά τη δολοφονία: Ο αληθινός Κασόγκι και ο σωσίας

Με τα ρούχα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου εθεάθη να κυκλοφορεί ένας από τους ύποπτους για τη δολοφονία του, σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών αρχών.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές, διαρρέουν συνεχώς νέα στοιχεία, έχοντας εκφράσει δια στόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πρόθεσή τους για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από βίντεο που δείχνουν έναν από τους βασικούς υπόπτους να φοράει τα ρούχα του δημοσιογράφου την ημέρα που θεωρείται ότι δολοφονήθηκε.

Οι εικόνες που έφερε στη δημοσιότητα το CNN εμφανίζουν έναν άνδρα να βγαίνει από την πίσω πόρτα του προξενείου στις 2 Οκτωβρίου, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, γυαλιά και μία ψεύτικη γενιάδα, παραπέμποντας έτσι στις τελευταίες εικόνες του άτυχου δημοσιογράφου, την ώρα που έμπαινε στο προξενείο – κολαστήριο.

Ο φερόμενος ως "σωσίας' του Κασόγκι

Ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Μουσταφά αλ – Μαντάνι, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν μέλος της “ομάδας κρούσης” των 15 Σαουδαράβων που βρέθηκαν στο προξενείο με σκοπό τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το CNN επικαλείται δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου που υποστηρίζει ότι ο ρόλος του αλ – Μαντάνι στην όλη επιχείρηση ήταν ακριβώς αυτός: Να ενεργήσει ως “σωσίας” του Κασόγκι προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή άμεσα η εξαφάνισή του. Άποψη που θεωρεί ότι ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αλ-Μαντάνι είναι μία δεκαετία μεγαλύτερος από τους άλλους 14 της “ομάδας κρούσης” και σχεδόν συνομήλικος του δημοσιογράφου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα