Ζελένσκι: Ανακάλεσε πρεσβευτές της Ουκρανίας σε Μαρόκο και Γεωργία - "Δεν ήταν αποτελεσματικοί"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 2022 UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE VIA AP

Ανακλήθηκαν δυο πρεσβευτές της Ουκρανίας σε Μαρόκο και Γεωργία. "Αναποτελεσματικούς" στις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν όπλα ή κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας τους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακάλεσε τους πρεσβευτές της χώρας του στο Μαρόκο και τη Γεωργία, εκτιμώντας ότι δεν ήταν αρκετά "αποτελεσματικοί" στις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν όπλα ή κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

"Υπάρχουν αυτοί που εργάζονται ώστε η Ουκρανία να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να μάχεται για το μέλλον της και αυτοί που χάνουν τον χρόνο τους παραμένοντας αγκιστρωμένοι στις θέσεις τους. Υπέγραψα το πρώτο διάταγμα για την ανάκληση ενός τέτοιου ατόμου, της πρεσβευτή στο Μαρόκο Οξάνα Βασιλίεβα", ανέφερε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του μέσω βίντεο που μεταδόθηκε χθες.

ADVERTISING

"Επίσης ανακαλέσαμε τον πρεσβευτή στη Γεωργία Ιγκόρ Ντολγκόφ", πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γεωργία είχε ανακληθεί στις αρχές Μαρτίου για διαβουλεύσεις, αφού το Τμπιλίσι αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Παράλληλα η Γεωργία εμπόδιζε την άφιξη εθελοντών μαχητών στην Ουκρανία από το έδαφός της.

"Με κάθε σεβασμό, αν δεν υπάρχουν όπλα, αν δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις, περιορισμοί εναντίον των ρωσικών επιχειρήσεων, αναζητήστε σας παρακαλώ άλλη δουλειά", τόνισε ο Ζελένσκι.

"Αναμένω αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες από τους εκπροσώπους μας στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική. Αναμένω επίσης αποτελέσματα από τους στρατιωτικούς μας ακολούθους. Το διπλωματικό μέτωπο αποτελεί κλειδί και όλοι πρέπει να εργάζονται αποτελεσματικά", κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network