12 GODS: Όλη η ελληνική φύση σε ένα φλιτζάνι

12 GODS: Όλη η ελληνική φύση σε ένα φλιτζάνι

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων μπαίνουν σε κάθε σπίτι χάρη στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι 12 Θεοί, στην αρχαιότητα, ζούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Σήμερα, ωστόσο, βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος και έχουν τη μορφή ελληνικών ροφημάτων, βιολογικής καλλιέργειας και υψηλής ποιότητας.

Ο λόγος για τη νέα σειρά προϊόντων 12 Gods, η οποία έρχεται να συμβάλλει στη διάδοση των ελληνικών βοτάνων και στην ανάδειξη του ευ ζην. Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ελληνική φύση διαθέτει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία και την ευεξία όλων μας.

Με έμφαση λοιπόν στην ευεξία, αλλά και τη βιώσιμη παραγωγή, τα «ολύμπια» ροφήματα έχουν ως στόχο την προβολή των θησαυρών της ελληνικής Γης και της ελληνικής αγροτο-καλλιέργειας.

Ποιος βρίσκεται όμως πίσω από τα θεϊκά αυτά ροφήματα; Μία ελληνική start-up, η οποία έχει επανειλημμένως διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Και με τη στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος, τώρα μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε τα προϊόντα αυτά από άκρη σε άκρη της χώρας μας.

Εξάλλου, η βιώσιμη παραγωγή, σε συνδυασμό με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και την ανάδειξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αποτελούν αξίες, τις οποίες από κοινού μοιράζονται τόσο η ΑΒ όσο και η ελληνική start-up που λανσάρει τα καινοτόμα αυτά προϊόντα. Η σειρά προϊόντων 12 Gods είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Γιατί ονομάστηκαν έτσι

«Γιατί 12 Gods;» θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε. Για τον απλούστατο λόγο -είναι η απάντηση- ότι το ίδιο έκαναν και οι πρόγονοί μας, οι οποίοι έδιναν στα βότανα ονόματα θεών και ημίθεων, χάρη στη θεραπευτική τους δράση. Γιάτρευαν τους ανθρώπους ως να είχαν θεϊκές ικανότητες.

Με αυτό τον τρόπο, η σημερινή ονομασία των ροφημάτων 12 Gods έρχεται να συνδεθεί άρρηκτα με την ελληνική μυθολογία, τιμώντας την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και αναδεικνύοντας εκ νέου τα οφέλη του ευ ζην στην υγεία μας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι για τους Αρχαίους Έλληνες, το ευ ζην αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά. Δηλαδή ως η ευδαιμονία. Κι αυτό ακριβώς έχει ως στόχο η νέα σειρά ροφημάτων.

Ας ανακαλύψουμε τα χαρμάνια της 12 Gods:

  • Minthi (μέντα, μολοχάνθη, ιξός, μάραθος)

Δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα αναζωογονητικό χαρμάνι με βάση τη μέντα, η οποία συνεισφέρει στην ομαλή εντερική λειτουργία. Η μολόχα υποστηρίζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη, ενώ ο μάραθος έχει σπασμολυτική και χωνευτική επίδραση.

  • Aphrodite (ιβίσκος, λουΐζα, χαμομήλι, κάρδαμο)

Χαρμάνι με όξινη και ελαφρώς πικρή γεύση, από βότανα της Ελλάδας και της Ανατολής. Το κύριο συστατικό, ο ιβίσκος, έχει διεγερτική και τονωτική δράση και ιδιότητες που ενισχύουν την αντοχή έναντι της φυσικής και νοητικής κόπωσης, ενώ συνεισφέρει στη νεφρική απέκκριση του νερού. Η λουΐζα έχει διουρητική επίδραση. Το χαμομήλι ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προάγει την απώλεια βάρους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του κάρδαμου ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση.

  • Zeus (τσάι Ολύμπου, ευκάλυπτος, χαμομήλι, τσουκνίδα, θυμάρι)

Δυνατό χαρμάνι με πλούσια γεύση από κατεξοχήν ελληνικά βότανα με κύριο το τσάι του Ολύμπου. Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει τον ερεθισμό της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας. Το χαμομήλι απαλύνει με φυσικό τρόπο αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο βήχας. Η τσουκνίδα προάγει την απόχρεμψη, ενώ το θυμάρι συνεισφέρει στη φυσική άμυνα του οργανισμού

  • Erodas (δίκταμο, τριβόλι, τσουκνίδα, μέντα, γλυκάνισος)

Ήπιο χαρμάνι, με επίγευση από πράσινες νότες, ένα αφροδισιακό ελιξίριο με κύριο βότανο τον «έρωντα» ή δίκταμο. Περιέχει τριβόλι, το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και επίδοσης, ενώ στηρίζει την υγεία των αναπαραγωγικών οργάνων. Επίσης, τσουκνίδα που αναζωογονεί τον οργανισμό, καθώς και γλυκάνισο που διεγείρει τις εκκρίσεις των αδένων.

Στήριξη των Ελλήνων παραγωγών

Πέραν της ελληνικής ονοματοδοσίας, τα ροφήματα 12 Gods, διακρίνονται και για το γεγονός ότι προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες μικρών παραγωγών της υπαίθρου.

Παραγωγοί, οι οποίοι μέχρι πρότινος αναγκάζονταν να αναζητήσουν αγοραστές για τα πολύτιμα και «πλούσια» προϊόντα τους στο εξωτερικό. Αυτό πλέον όμως αλλάζει, καθώς η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος έρχεται να κρατήσει τα αγνά αγαθά της ελληνικής γης εντός της επικράτειας.

Με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, επιτυγχάνεται η στήριξη των τοπικών παραγωγών και η δημιουργία ενός επιπλέον κινήτρου για τους νέους να ασχοληθούν περαιτέρω με το χώμα, την καλλιέργεια και τα δώρα της ελληνικής φύσης.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται στις ακριτικές περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες δυσχέρειες τόσο σε επίπεδο δημογραφικών όσο και σε επίπεδο οικονομικών.

Η υγεία ως lifestyle

Ο τρόπος παραγωγής των ροφημάτων 12 Gods συγκαταλέγεται στους πλέον ανατρεπτικούς, καθώς αφενός συμπεριλαμβάνει την ενσωμάτωση παλαιών και σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, αφετέρου συμβάλλει στην αναβίωση αρχαίων σπόρων και ξεχασμένων ποικιλιών (σε συνεργασία με την εθνική τράπεζα σπόρων).

Το ιδανικό κλίμα της Ελλάδας αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο, προκειμένου τα ελληνικά αρωματικά φυτά να ευδοκιμήσουν και να αποκτήσουν υψηλή βιολογική αξία. Και κυρίως για να επαναφέρουν στο προσκήνιο ένα υγιεινό και απολύτως αρμονικό με τη φύση lifestyle.

Τα ροφήματα 12 Gods δε μένουν μόνο εδώ και προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα βιώσιμο δίκτυο, μέσω του οποίου αξιοποιείται η εμπειρία και η τεχνογνωσία όλων των παραγωγών που καλλιεργούν με σύγχρονες, καινοτόμες και βιολογικές μεθόδους.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια στήριξης των θεσμών που συντηρούν το οικοσύστημα της καινοτομίας, μέρος των εσόδων από την πώληση των 12 Gods θα επιστρέφει στην κοινωνία, υπό τη μορφή χρηματικής στήριξης ομάδων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Κάνε την αλλαγή που θες να δεις

Tο αποτέλεσμα μιας βιώσιμης και απολύτως συμβατής με τη φύση παραγωγής δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται από αειφόρο τρόπο παρασκευής των προϊόντων. Έτσι, οι καινοτόμες κάψουλες οι οποίες είναι συμβατές με μηχανές NespressoΤΜ, είναι πλήρως κομποστοποιημένες, με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα και αποσυντίθεται στο χώμα εντός 23 εβδομάδων.

Ταυτόχρονα, ένα χάρτινο διηθητικό φίλτρο εγγυάται την ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα, εμποδίζοντας τη διαφυγή ιζημάτων στο φλιτζάνι και φιλτράροντας το τελικό προϊόν.

Εν ολίγοις, ένα προϊόν, το οποίο από την αρχή (παραγωγή) έως το τέλος (κατανάλωση) είναι πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων και τη στήριξη των ντόπιων πληθυσμών. Η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις την αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου, με σύμμαχο την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version