Στο 1896 η καλαισθησία συναντά τις υπέροχες ελληνικές γεύσεις

Στο 1896 η καλαισθησία συναντά τις υπέροχες ελληνικές γεύσεις
www.alexandrosioannidis.com

Λίγα λόγια για το νέο Café - Εστιατόριο στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας που βρίσκεται στο Golden Hall.

Το 1896 είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός που προστίθεται στις ήδη ενδιαφέρουσες επιλογές των επισκεπτών του Golden Hall και φέρνει έναν αέρα υψηλής γαστρονομίας ταιριασμένο με άρτιες γεύσεις από την ελληνική γη, σε έναν όμορφο μίνιμαλ χώρο. Σε απόσταση αναπνοής από την νέα είσοδο του Golden Hall στην πεζογέφυρα ΟΑΚΑ και μόλις έναν όροφο πάνω από το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, είναι η νέα αγαπημένη μας επιλογή και σε αυτό το κείμενο θα ανακαλύψετε το γιατί.

Μαζί με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη, food blogger, chef αλλά και αγαπημένο συνταξιδιώτη στα γευστικά μας ταξίδια, επισκεφθήκαμε το 1896 ένα απόγευμα πριν τις γιορτές. Για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις του σεφ Γιάννη Μαρκουλή και να ανακαλύψουμε γιατί έχει γίνει το νέο αγαπημένο εστιατόριο για business και μη επισκέπτες του Golden Hall.

www.alexandrosioannidis.com

Ο σχεδιαστικός μινιμαλισμός και η ουσία της απλότητας στο interior design του εστιατορίου μοιάζει να λειτουργεί ως μια φυσική συνέχεια του Μουσείου και να ολοκληρώνει την παραμονή των επισκεπτών στο χώρο. Κι είναι αυτό που σε κερδίζει πριν καν καθίσεις στο τραπέζι. Ένας πραγματικά πανέμορφος χώρος ο οποίος κοιτά στο πάρκο του ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα στέκει μακριά από τη βοή του εμπορικού. Πραγματικά ιδανικό μέρος για να ξαποστάσεις από το shopping αλλά και ονειρικά ήρεμο για επαγγελματικά ραντεβού.

Αλλά ας μιλήσουμε για το φαγητό γιατί αυτό είναι ο πραγματικός σταρ του 1896. Θα αφήσω πρώτα εδώ τα λόγια του Γαβριήλ για το εστιατόριο συνολικά:

“Για πολλά χρόνια περίμενα να προστεθεί στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας ένα εστιατόριο που να βλέπει το Τείχος των Εθνων στο Οακα, το σύγχρονο landmark της πόλης μας. Οι τζαμαρίες του 1896 σου δίνουν ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, κάτι που δεν έχει κανένα άλλο εστιατόριο της πόλης. Το μενού είναι ελληνικό με σύγχρονες πινελιές κι έμφαση στην εποχικότητα.

www.alexandrosioannidis.com

Ξεχώρισα τον πολύ σωστά ψημένο τόνο που συνδυάζεται με μους καπνιστής μελιτζάνας, το κριθαρότο με μαύρη τρούφα που τριβεται μπροστά σου από το σεφ και βέβαια τα χειροποίητα μαντί με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ ένα πιάτο που αξίζει από μόνο του να γίνει αφορμή για επίσκεψη. Στα συν μετράω και τις αποστάσεις όλων των τραπεζιών σε anti-covid κλίμα”.

www.alexandrosioannidis.com

Με τον Γαβριήλ ευχαριστηθήκαμε το γεύμα μας όσο λίγες φορές. Κι αυτό γιατί πραγματικά το φαγητό ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ξεκινήσαμε με σαλάτα με κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο, κολοκύθι, πιπεριές και κρέμα παντζαριού. Τραγανά λαχανικά, πεντανόστιμα, σε μία σαλάτα που θα μπορούσες να την απολαμβάνεις κάθε μέρα.

www.alexandrosioannidis.com

Δίπλα της υπήρχε μία καπνιστή μελιτζάνα με κρύα σάλτσα ψητής ντομάτας, πετιμέζι, κόλιανδρο, κουκουνάρι και ξηρή μυζήθρα. Ένα αυθεντικά ελληνικό πιάτο με το κάπνισμα στην μελιτζάνα να δίνει όλη τη γεύση στο πιάτο.

www.alexandrosioannidis.com

Τα χειροποίητα Μαντί που ανέφερε και ο Γαβριήλ είναι πραγματικά ένα signature πιάτο. Γεμιστά με υπέροχα γευστικό κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού από πάνω για μία φοβερή μπουκιά στο στόμα.

www.alexandrosioannidis.com

Το κριθαράκι με μανιτάρια, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο φουντούκι και μαύρη τρούφα ήταν απλά εξαιρετικό. Πανέξυπνη η χρήση του φουντουκιού όχι μόνο για το ευχάριστα τραγανό στοιχείο αλλά και για το πώς γεφυρώνει όλες τις γεύσεις μαζί. Η μαύρη τρούφα είναι προαιρετική στο πιάτο, για όσους την αγαπούν και ναι, έχει νόημα μεγάλο να την προσθέσεις.

www.alexandrosioannidis.com

Στο τραπέζι μας βρέθηκε και ένα φιλέτο τόνου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι και σάλτσα Χουνκιάρ μπεγιεντί. Υπέροχα ψημένος ο τόνος, ταίριαζε τόσο αρμονικά με την μελιτζάνα που κάθε μπουκιά ήταν αποθέωση.

www.alexandrosioannidis.com

Κλείσαμε με μία γευστικότατη καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας, πορτοκάλι και μπαχαρικά, όσο απολαμβάναμε τα πολύ ωραία long drinks και cocktails που επιλέξαμε για την περίσταση.

www.alexandrosioannidis.com

Το 1896 είναι σίγουρα μια φοβερή προσθήκη στις γαστριμαργικές επιλογές του Golden Hall αλλά και συνολικά ένα εστιατόριο που έλειπε σε αυτή τη μεριά της πόλης. Με δυνατότητα επίσκεψης Τρίτη με Κυριακή από τις 13:00 μέχρι τις 22:00, είναι μία all day επιλογή που αν την δοκιμάσεις, θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version