Δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες για παρατυπίες σε διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες για παρατυπίες σε διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων σε διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ θα ελέγξει δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες που έγιναν

Ήδη, βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτας Φάκου, φάκελος με όσα καταγγέλονται για τον επίμαχο διαγωνισμό, καθώς και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το υλικό αυτό άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, που ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσομάθειας, που φέρονται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι. Αντικείμενο αυτής της έρευνας της Δικαιοσύνης είναι να διακριβωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εντοπιστεί αν στην όλη υπόθεση προκύπτει η διάπραξη πλημμελημάτων ή κακουργημάτων.

Ο φάκελος, που θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη, περιλαμβάνει δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων.

Μεταξύ άλλων, τίθεται υπό την κρίση της Δικαιοσύνης και το θέμα της πρόσληψης 59 δημοσιογράφων, 20% από τις προκηρυχθείσες θέσεις με «τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης. Κατά τα καταγγελλόμενα η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τέλος, στα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network