Ποια ενοίκια "κουρεύονται" το Μάιο; - Για ποιους ανοίγει στο "και πέντε" η Επιστρεπτέα 7;

Ενοικιαστήριο
Ενοικιαστήριο 2021 PETROS GIANNAKOURIS/AP PHOTOS

Μέτρα μείωσης ενοικίων και για τον μήνα Μάιο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Επεκτείνεται τον μήνα Μάιο με βάση τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών η ισχύς της ρύθμισης που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται, «άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.»

Επίσης το υπ. Οικονομικών τονίζει ότι «η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.»

Παράλληλα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.

«Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”» σημειώνεται σχετικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίδομα ενοικίου, Κορονοϊός, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Λιανεμπόριο, Εστίαση
SHARE:

24Media Network