Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις – Η “δεύτερη ευκαιρία”

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις – Η “δεύτερη ευκαιρία”
Κλειστά καταστήματα, ενοικιαστήρια και λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας, ενω βρισκόμαστε στο 3ο locdown για τον περιορισμό της πανδημίας Eurokinissi

Μέχρι τις μέχρι και τις 10 του Μάη θα μπορούν για όσους άνοιξε η «δεύτερη ευκαιρία» για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Πυρετός ήδη από χτες επικρατεί στα λογιστικά γραφεία καθώς με το πέρας των αργιών ξεκινούν και πάλι οι διαδικασία για τις αιτήσεις πληρωμών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης (4/5) 283.776 είχαν υποβληθεί, αριθμός που εφόσον δεν ήταν οι αργίες θα ήταν μεγαλύτερος. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το πρωί της Μεγάλη Πέμπτης είχαν κατατεθεί 271. 551 αιτήσεις.

Το ενδιαφέρον βέβαια κορυφώνονται για τις επιχειρήσεις για τις οποίες ανοίγει η «δεύτερη ευκαιρία». Στη βάση των ανακοινώσεων του Υπουργείου Οικονομικών για όσους είχαν δηλώσει  τα οικονομικά στοιχεία α΄τριμήνου στο MyBussinessSupport αλλά ξέχασαν να δηλώσουν συμμετοχή, έχει προαναγγελθεί πως θα εκδοθεί η νέα Απόφαση και η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά για να υποβάλουν κανονικά τις αιτήσεις τους, έτσι ώστε και αυτοί να επωφεληθούν του μέτρου.

Εκτιμάται ότι περίπου 100.000 δικαιούχοι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία κι αναμένουν την απόφαση για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να διορθώσουν λάθη για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται, κατ’ εξαίρεση, δίνεται δυνατότητα αίτησης και σε επιχειρήσεις που δήλωσαν, μεν, έως την 19η Απριλίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή “Τα Έσοδά μου”, που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, αλλά εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν την αίτηση ενδιαφέροντος.

Να σημειωθεί ότι συνολικά η ενίσχυση αφορά πληττόμενες επιχειρήσεις που στην αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 τα έσοδά τους είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στις 04.01.2021. Τα όρια ποσών καταβολής είναι τα εξής:

  • χίλια (1.000) ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Μαρτίου 2021,

  • δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έναν (1) έως πέντε (5) εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Μαρτίου 2021,

  • τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των πέντε (5) εργαζομένων και έως είκοσι (20) εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Μαρτίου 2021

  • οχτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των είκοσι (20) εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Μαρτίου 2021.

Ουσιαστικά η ενίσχυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των χιλίων (1.000) ευρώ και δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. Ειδικά για τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Μαρτίου 2021 και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, η ενίσχυση που προκύπτει από τις παρ. 1 και 2 του παρόντος άρθρου δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα