Προς δημοπράτηση 17 σχολεία με ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία

Προς δημοπράτηση 17 σχολεία με ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία
Σχολείο Eurokinissi

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός μεγάλου έργου-ΣΔΙΤ για 17 σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονία. Σε ποιες περιοχές θα κατασκευαστούν.

Έτοιμο προς δημοπράτηση είναι το μεγάλο έργο-ΣΔΙΤ για τις 17 σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές η ΚΤΥΠ Α.Ε. προχώρησε σε έγκριση του διαγωνισμού.

Με την απόφαση αυτή ξεκινάει η Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Α΄ Φάση Διαγωνισμού σε συνέχεια της υπ. αρ. 12073/01.09.2020 απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Να σημειώσουμε ότι στις 15 Ιανουαρίου το έργο αυτό μαζί με άλλα δύο (νέο κτίριο Γ.Γ Υποδομών και δίκτυο ύδρευσης Αττικής), είχαν εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ .

Τα σχολεία που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, είναι τα κάτωθι:

1. 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

3. 1ο ΕΠΑΛ Συκεών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

4. ΓΕΛ Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά

5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά

6. 3ο ΓΕΛ Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά

7. 1ο Λύκειο Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά

8. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Δήμο Λαγκαδά

9. 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

10. 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

11. 1ο ΓΕΛ Μίκρας στο Δήμο Θέρμης

12. 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

13. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς στο Δήμο Καλαμαριάς

14. 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

15. 3ο Λύκειο Πυλαίας Χορτιάτη ο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

16. 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

17. Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης στο Δήμο Κατερίνης

Ένα ακόμα μεγάλο ΣΔΙΤ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προχωρά με ταχύτητα την υλοποίηση των έργων-ΣΔΙΤ τα οποία είχε εξαγγείλει και ήδη μία σειρά από τέτοια έργα έχουν δρομολογηθεί. Αναφορικά με το συγκεκριμένο, η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται σε 27 έτη εκ των οποίων τα δύο πρώτα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα υπόλοιπα 25 την περίοδο συντήρησης και λειτουργίας.

Η ΚΤΥΠ μετά την έναρξη λειτουργίας του Έργου, θα καταβάλει στον ανάδοχο πληρωμές διαθεσιμότητας. Το συνολικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 159,16 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 128,4 εκατ. ευρώ).

Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις:

(α) την A’ Φάση (Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Προεπιλογή), κατά την οποία θα υποβληθεί Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους και

(β) τη Β’ Φάση (Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση), με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.

Προχωρά και το ΣΔΙΤ για τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προχωρά με ταχύτητα και ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο-ΣΔΙΤ για τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας. Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και να ανακοινωθούν από την ΚΤΥΠ τα σχήματα που περνούν στη Β`φάση.

Να θυμίσουμε ότι το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν οι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, δηλαδή οι BIG 5 του κατασκευαστικού χώρου. Πρόκειται για διπλό διαγωνισμό με δύο cluster κτιρίων συνολικού κόστους με ΦΠΑ 163 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 131,5 εκατ. ευρώ). Στο πρώτο cluster περιλαμβάνονται έξι ΠΕΚΕΠΠ κόστους 60,7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και στο δεύτερο επτά ΠΕΚΕΠΠ κόστους 70,8 εκατ.ε ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Τα 13 κτίρια θα καλύψουν κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα