Στουρνάρας: Έξοδος από το μνημόνιο σε 4 βήματα

Στουρνάρας: Έξοδος από το μνημόνιο σε 4 βήματα

"Αναστρέψιμη" χαρακτηρίζει την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου.

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος , η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων αποτελούν τα κλειδιά για αλλαγή σελίδας, τόνισε ο υπουργός.

"Αν εμείς δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά και τους λαούς της ΕΕ να μας θεωρούν αξιόπιστους" επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Στουρνάρας.

Για τα φορολογικά έσοδα ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι "η υστέρηση που παρατηρείται στα φορολογικά έσοδα είναι διαχειρίσιμη, ερμηνεύσιμη και αντιστρέψιμη".

Το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό με θέμα το πολυνομοσχέδιο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για τα όσα προωθεί η κυβέρνηση με τον νέο νόμο.

SHARE:

24Media Network