Στουρνάρας: Οι θυσίες του 2013 επιτρέπουν να ζητήσουμε μείωση των απαιτήσεων από το 2015

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στην κορυφή της ατζέντας του ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Στουρνάρα οι προσδοκίες από το επικείμενο Eurogroup. "Δεν πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού", ξεκαθάρισε. Αναλυτικά η συνέντευξή του

"Ο προϋπολογισμός του 2013 εκτελέστηκε καλύτερα από κάθε προσδοκία, γεγονός που μας επιτρέπει να ζητήσουμε μείωση των απαιτήσεων όσον αφορά την κάλυψη των κενών για την περίοδο 2015 – 2017", υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η χώρα μας δε βρίσκεται στη βασική ατζέντα του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις έντονες πιέσεις των ομολόγων του για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Βασικό επιχείρημα της Αθήνας απέναντι στους Ευρωπαίους θα είναι η καλή πορεία των δημοσιονομικών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την αποστολή προς τους επικεφαλής των δανειστών των εναλλακτικών πολιτικών για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ αναφορικά με την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στουρνάρας
SHARE:

24Media Network