Την Τρίτη στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Την Τρίτη στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος

Την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ο επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επίσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρντ.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και θα ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση για την εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων που συνδέεται με την εκταμίευση των 2 δισ., η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε πως υπάρχει «σημαντική πρόοδος» και πως η σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» από τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να ολοκληρωθεί «σύντομα».

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά την οποία τα κράτη μέλη θα ενημερωθούν σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης, δεν αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network