Τουρισμός: Η μεγάλη πρεμιέρα – Τι προβλέπεται, πώς ταξιδεύουν οι τουρίστες

Τουρισμός: Η μεγάλη πρεμιέρα – Τι προβλέπεται, πώς ταξιδεύουν οι τουρίστες
Τουρισμός στην Μύκονο Eurokinissi

Οι επαγγελματίες του τουρισμού αρχίζουν τη μεγάλη μάχη για να κερδίσουν την εφετινή σεζόν. Τι προβλέπεται για τους τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Η ώρα για να υποδεχθεί η χώρα το πρώτο, μεγάλο πακέτο τουριστών για το 2021 έφτασε.

Σήμερα Σάββατο θα λάβουν χώρα πολλές αφίξεις τουριστών στη χώρα, κυρίως στα νησιά αλλά όχι μόνο.

Ταυτόχρονα θα αρχίσει να παίρνει μπρος η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο κλάδος εκείνος ο οποίος προσφέρει ίσως περισσότερο από κάθε άλλον στο ΑΕΠ της χώρας διαχρονικά.

Μιλώντας για την “επίσημη πρεμιέρα” του ελληνικού τουρισμού ο αρμόδιος Υπουργός είχε δηλώσει την Τετάρτη: «μεγάλο μας στοίχημα για το 2021 δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία μας, και όλα αυτά που μας κάνουν μοναδικούς. Πρώτα απ’ όλα, ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, χωρίς χρονικά όρια, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαστε όμως έτοιμοι, με επιλογές για κάθε ενδεχόμενο. Με ευέλικτα αλλά αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες. Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο”.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι και πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά

Με τον αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της Ελλάσας αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Τουτέστιν από το Σάββατο αναμένεται αυξημένος φόρτος εργασίας κυρίως στα αεροδρόμια και στα λιμάνια της χώρας.

Τα μηνύματα από το εξωτερικό

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δίνει ακόμη μεγάλη με την πανδημία, δεν έχει πάψει να αποτελεί ένα δημοφιλέστατο προορισμό διακοπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή, η γειτονική Ιταλία, εξίσου τουριστική χώρα, αποθέωνε την Ελλάδα και παρουσίαζε-μέσω των ΜΜΕ-αναλυτικά το πρόγραμμα για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή υποδοχή των τουριστών στο έδαφός της.

Η χώρα ποντάρει ακόμα στο γεγονός ότι η γειτονική Τουρκία, παραδοσιακός ανταγωνιστής και στον τουρισμό, αντιμετωπίζει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με την πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα