Βρούτσης: Με τον αέρα του διεκδικητή ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Στην μάχη της Ελλάδας για την επανάκτηση της αξιοπιστίας αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση

"Ο Πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες με τον αέρα του διεκδικητή ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί", είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως "το τιτάνιο έργο είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, μια μάχη η οποία κερδήθηκε", ενώ σημείωσε πως "πληρώνουμε παθογένειες ετών".

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος καθορίζεται στα 586 ευρώ, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. "Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ" και πρόσθεσε ότι ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε αυτό το ποσό.

Ωστόσο κατέστησε σαφές ότι τα 586 ευρώ δεν είναι "υποχρεωτικός κατώτατος μισθός" αλλά ένα "δίχτυ ασφαλείας προς τα κάτω".

Μεταξύ άλλων κάλεσε τους επιχειρηματίες να μην χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι την κρίση.

Τέλος, τόνισε πως η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ανάπτυξη και επενδύσεις.

SHARE:

24Media Network