ΥΠΟΙΚ–ΥΠΑΑΤ: Αποκαλυπτήρια του μέτρου για την επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

ΥΠΟΙΚ–ΥΠΑΑΤ: Αποκαλυπτήρια του μέτρου για την επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.  intime

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η  μείωση του κόστους παραγωγής, η ανάσχεση ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα διατροφής  και η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.

Ανακοινώνονται το πρωί της Παρασκευής οι περαιτέρω εξειδικεύσεις από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό σχετικά το μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η ανάσχεση ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα διατροφής και η στήριξη του εισοδήματος μιας κοινωνικοοικονομικής ομάδας ιδιαίτερα ευάλωτης στις διακυμάνσεις των τιμών ενέργειας, των αγροτών, στοχεύει η «αναβίωση» του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, επί της ουσίας, το μέτρο, που αφορά 130 χιλιάδες αγρότες, είχε καταργηθεί με παρέμβαση της τότε «τρόικας» το 2016, αφού τότε έπαυσε η διάθεση, λόγω θεμάτων λαθρεμπορίου, του αγροτικού πετρελαίου, δηλαδή έπαυσε ο ειδικός χαμηλός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στα 410 ευρώ ανά χιλιόλιτρο και μένει να εξειδικευτεί το πώς και με ποια κριτήρια.

Πάντως μένει να φανεί το τι θα γίνει όσους μένουν εκτός από την «περίμετρο» του εν λόγυ μέτρου της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία 480.000 φορολογούμενοι δηλώνουν αγροτική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα