Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με απουσίες και τεστ – “Είμαστε ανασφαλείς” λένε οι γονείς

Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με απουσίες και τεστ – “Είμαστε ανασφαλείς” λένε οι γονείς
Άνοιγμα σχολείων μετά τις γιορτές ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με αρκετές απουσίες αλλά και ουρές στις εισόδους προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Εντοπίστηκαν 15.547 νέα κρούσματα από τα self test.

Από νωρίς, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στις σχολικές μονάδες προκειμένου να διαθέτουν σε γονείς που το χρειάζονταν self test για να κάνουν στα παιδιά τους, ωστόσο όπως φάνηκε από τα σχολεία που επισκέφθηκε το NEWS 24/7 δεν ήταν πολλοί εκείνοι οι γονείς που πήγαν να προμηθευτούν τα τεστ το πρωί της Δευτέρας.

Κατά βάση, όσα παιδιά ανιχνεύτηκαν θετικά, το είχαν κάνει από την προηγούμενη ημέρα, ενώ δεν ήταν λίγα και εκείνα που δεν πήγαν στο σχολείο, προφανώς μετά από απόφαση των γονιών τους που φοβήθηκαν να τα στείλουν για να αποφύγουν το ενδεχόμενο νόσησης.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Λογοθέτης, διευθυντής του 7ου δημοτικού Αγίας Παρασκευής: «Από τις 7 το πρωί περιμένουμε μήπως κάποιος γονιός δεν έχει προμηθευτεί σελφ τεστ να τα δώσουμε να το κάνει. Για την ώρα έχουμε 4 δηλώσεις κόκκινου στην πλατφόρμα. Παιδιών δηλαδή που είναι θετικά και δεν ήρθαν. Επίσης έχουμε 10 γονείς που μας είπαν ότι προληπτικά δεν θα φέρουν τα παιδιά στο σχολείο είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί έχουν νοσήσει οι ίδιοι είτε τα αδέρφια τους».

Ίδια εικόνα και στο 22ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, στα Πατήσια. Όπως είπε στο NEWS 24/7 ο διευθυντής, περίπου 10-15% ήταν το ποσοστό των μαθητών που δεν πήγαν στο σχολείο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής είχαν δηλωθεί 4 θετικά κρούσματα στην πλατφόρμα. Κανένας από τους γονείς δεν πήγε να προμηθευτεί σελφ τεστ το πρωί της Δευτέρας ούτε στο συγκεκριμένο σχολείο.

NEWS 24/7

 

Αναφορικά με όσους γονείς αποφάσισαν να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία, άλλοι ήταν σύμφωνοι με την επιστροφή στα θρανία, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την ανασφάλειά τους αναφορικά με τον κίνδυνο διασποράς: «Είμαστε αρκετά ανασφαλείς. Θεωρώ ότι την περίοδο αυτή που υπάρχει αυτό το μεγάλο πικ των κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Σελφ τεστ αναγκαστήκαμε και αγοράσαμε κάποια μαζί με αυτά που είχαμε ήδη διαθέσιμα, προκειμένου να είμαστε σίγουροι» δήλωσε γονιός στο NEWS 24/7.

NEWS 24/7

 

Πάνω από 15.000  κρούσματα από τους ελέγχους στην εκπαιδευτική κοινότητα

Όπως ενημέρωσε το Yπουργείο Παιδείας, μέχρι το βράδυ της Κυριακής από τα σελφ τεστ που έκαναν μαθητές και καθηγητές ανιχνεύθηκαν 15.547  νέα κρούσματα. Όπως σημειώνει το υπουργείο, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, έγινε ταυτόχρονος αυτοέλεγχος για πιθανή νόσηση από 1.6 εκατομμύρια πολίτες (κυρίως μαθητές και εκπαιδευτικούς).

NEWS 24/7

 

Πηγές από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν σχετικά: “Kάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς”.

Τέλος, επισημαίνεται πως “πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι)”.

NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα