Άνοιξαν τα σχολεία με πιστοποιητικά και αγιασμό “από τάξη σε τάξη”

Άνοιξαν τα σχολεία με πιστοποιητικά και αγιασμό “από τάξη σε τάξη”
ΙΝΤΙΜΕ

Επέστρεψαν στα σχολεία από σήμερα οι μαθητές σε όλη τη χώρα. Τα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποδεικτικά νόσησης ή τις σχολικές κάρτες έφτασαν από το πρωί στα σχολεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Ο αγιασμός γίνεται στα σχολεία σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο στο προαύλιο, ενώ ορισμένες σχολικές μονάδες, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, έχουν επιλέξει να μην συγκεντρωθούν τα παιδιά στις αυλές, αλλά να γίνει ο αγιασμός εκεί ενώπιον αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και στη συνέχεια ο ιερέας να περάσει από κάθε αίθουσα ξεχωριστά όπου θα παραμένουν οι μαθητές.

Αυτό αποφάσισε να κάνει και το 2ο Λύκειο Γλυφάδας, του οποίου ο διευθυντής, Γιάννης Καββαδάς είπε στο NEWS 24/7: « Ο αγιασμός θα γίνει με αντιπροσωπεία καθηγητών καθως και με τους δύο καθηγητές του γυμνασίου και του λυκείου και στη συνέχεια ο ιερέας θα πάει από τάξη σε τάξη για να ευλογήσει τα παιδιά και να δώσει την ευχή του. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μην υπάρξει συνωστισμός. Τηρούμε όλα τα μέτρα, κάνουμε ότι προβλέπει το υπουργείο. Οι εκπαιδευτικοί που έχουμε είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

NEWS 24/7

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος κορονοϊού για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

NEWS 24/7

 

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων, θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακού τεστ (RT-PCR)) στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή, και να το επιδεικνύουν προ της ανάληψης των καθηκόντων τους στον Διευθυντή/Προϊστάμενο.

NEWS 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα