Απεργία καθηγητών: Κηρύχθηκε παράνομη ερήμην της ΟΛΜΕ

Απεργία καθηγητών: Κηρύχθηκε παράνομη ερήμην της ΟΛΜΕ
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Το χρονικό μίας μάλλον αναμενόμενης απόφασης έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ σχετικά με τη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ η οποία "καταδικάστηκε" ερήμην.

Ο τρόπος με τον οποίο η τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα κηρύχθηκε παράνομη το Σάββατο το βράδυ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Οπως καταγγέλουν πηγές της ΟΛΜΕ το σωματείο δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί νομικά στη δίκη καθώς ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της επίδοσης και την έναρξη της διαδικασίας ήταν πάρα πολύ λίγος.

Τουτέστιν η ΟΛΜΕ “καταδικάστηκε” ερήμην.

Ποιος όμως γνωστοποίησε την είδηση; Μα… η Υπουργός Παιδείας με το πανηγυρικό tweet της το απόγευμα του Σαββάτου όταν και έσπευσε να ενημερώσει ότι η στάση κηρύχθηκε παράνομη.

Η εξέλιξη προφανώς δεν…σόκαρε την ΟΛΜΕ της οποίας τα μέλη ήξεραν ότι λόγω του νόμου Χατζηδάκη η στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει δεν είχε πολλές ελπίδες να παραμένει ζωντανή.

Ωστόσο ακόμα και η παρουσία καθηγητών στις εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία από την ΟΛΜΕ θεωρείται ως μη αντικείμενο εργασίας των εκπαιδευτικών οι οποίοι προφανώς συνεχίζουν να εργάζονται στα κατά τόπους σχολεία τους και μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της “εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα