ΑΠΘ και ΕΜΠ στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε
 στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο.
Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου
 να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν,
ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%,
της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς 
κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει.
Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος,
κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία που έγινε στο τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο. Το ανοιχτό μάθημα διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές,προκειμένου να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν, ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%, της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού,αλλά και της ανεπαρκούς κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει. Στο συγκεκριμένο μάθημα όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος, κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι,αλλά και στο πάτωμα,Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Εκδόθηκε ο νέος διεθνής πίνακας κατάταξης των πανεπιστημίων της "QS" ανά γνωστικό αντικείμενο και ανέδειξε τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των 150 πρώτων

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα 150 κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με τον νέο διεθνή πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων της "QS" ανά γνωστικό αντικείμενο.

Το ΕΜΠ καταλαμβάνει την 26η θέση σε ό, τι αφορά την Μηχανική, ενώ ανάμεσα στα κορυφαία 100 πανεπιστήμια βρίσκεται στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο το ΑΠΘ.

Μεταξύ των 150 επίσης βρίσκονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο αντικείμενο της Λογιστικής, καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών στο αντικείμενο της Μηχανικής.

Στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς της Μηχανικής, το ΕΜΠ βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 150 στον κόσμο. Επίσης, στον τομέα των Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 200 στον κόσμο.

Τα πρωτεία παγκοσμίως κατέχουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ.

Ακολουθούν, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση, το Imperial College του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Cambridge. Την πεντάδα συμπληρώνουν το πανεπιστήμιο του Harvard και τα πανεπιστήμια College του Λονδίνου και της Οξφόρδης.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα ανά κατηγορία εδώ

SHARE:

24Media Network