Χαλκιδική: Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας – Θύελλα αντιδράσεων

Χαλκιδική: Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας – Θύελλα αντιδράσεων
Τάξη δημοτικού σχολείου AP

Συγχωνεύσεις τμημάτων δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής φέρεται να ζήτησε το υπουργείο Παιδείας. Θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς της Χαλκιδικής η του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει αιφνιδιαστικά τη συγχώνευση τμημάτων δημοτικών σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Το θέμα, όπως αναφέρει το GRTimes, τέθηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας να κατατεθούν από σήμερα κιόλας προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων.

“Μόνο ως απαράδεκτη από εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και υγειονομικής άποψης, μπορεί να αντιμετωπιστεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει συγχωνεύσεις τμημάτων των δημοτικών σχολείων Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης, Παλαιοχωρίου, Στανού (του φημισμένου χωριού των πολυτέκνων) και Αμμουλιανής (του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας), ενώ τω μέσω της σχολικής χρονιάς και μάλιστα με πανδημία σε εξέλιξη”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη.

O δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος από την πλευρά του επεσήμανε πως “οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της σχολικής χρονιάς, όπου όλοι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Καλώ το Υπουργείο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει μια αδικαιολόγητη απόφαση, όταν μάλιστα η πανδημία παραμένει σε εξέλιξη και μαζί της η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού όπου είναι δυνατόν και σίγουρα όχι να δημιουργούνται ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”.

Μάλιστα, σύμφωνα με το GRTimes, οι γονείς πρόκειται να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στην αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αύριο θα πραγματοποιήσουν αποχή οι μαθητές από τα μαθήματά τους, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα