Δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια – Μαθήματα με προσέλευση σε “δόσεις” στα σχολεία

Δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια – Μαθήματα με προσέλευση σε “δόσεις” στα σχολεία
Τάξη δημοτικού σχολείου AP

Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. Εντός των επόμενων ημερών η ανακοίνωση για τη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές.

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, τα οποία σύμφωνα με χθεσινη απόφαση του υπουργείου Παιδείας ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου, περιέγραψε η Νίκη Κεραμέως.

Παρουσιάζοντας τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών εξηγώντας ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Παράλληλα, όπως είπε η υπουργός, θα υπάρξουν διαφορετικά διαλλείματα για τους μαθητές ενώ, όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Αναφορικά με την πρόβλεψη για τα επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ώστε να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14.00 έως τις 17.00.

“Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα” είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Τέλος, για τα Πανεπιστήμια εξήγησε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες. Ωστόσο, η ίδια δεν απάντησε περί ενοικίων

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε ερώτησεις των δημοσιογράφων αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Η Υπουργός είπε πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για άνοιγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ωστόσο, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε πως μέχρι σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν όπως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η εκτίμησή της είναι πως σύντομα θα υπάρξει σχετική απόφαση.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ολοήμερα) θα ανοίξουν για δια ζώσης μαθήματα από τη Δευτέρα 11-1-21.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα