Ιωνίδειος Σχολή: Ακόμη να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία κατά μαθητών και γονέων για την κατάληψη του 2020

Ιωνίδειος Σχολή: Ακόμη να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία κατά μαθητών και γονέων για την κατάληψη του 2020
Ενα από τα πανό της κατάληψης της Ιωνιδείου Σχολής News24/7

Παρά το γεγονός ότι οι (ανώνυμες) καταγγελίες κατέρρευσαν υπό το βάρος της αλήθειας, η Εισαγγελία του Πειραιά δεν έχει αρχειοθετήσει ακόμα τη δικογραφία για τους δύο μαθητές της Ιωνιδείου και τους γονείς τους.

Eχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες από τις ημέρες που οι δύο μαθητές της Ιωνιδείου σχολής που είχαν μιλήσει στην κάμερα του NEWS 24/7 για την κατάληψη του σχολείου τους τον Οκτώβριο του 2020 κλήθηκαν να καταθέσουν καθώς είχαν ενημερωθεί ότι εκκρεμούσε εις βάρος τους (και εις βάρος των γονέων τους) δικογραφία από την εισαγγελία του Πειραιά.

Αν και καμία από τις έτσι και αλλιώς ανώνυμες καταγγελίες δεν αποδείχθηκε, αν και ο ίδιος ο Λυκειάρχης της Ιωνιδείου σχολής κατέθεσε (εγγράφως) ότι ουδείς βιαιοπράγησε εναντίον του ή δημιούργησε υλικές φθορές στο σχολείο, αν και το “κατηγορητήριο” στερείται κάθε λογικής, η υπόθεση δεν έχει τεθεί ακόμη στο αρχείο!

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία εναντίον των παιδιών στο ουσιαστικό της κομμάτι δεν προχώρησε. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές. Μάλιστα η κοπέλα της Γ’ Λυκείου, παρά το μεγάλο ψυχολογικό βάρος που της δημιούργησε η δικαστική εκκρεμότητα όχι μόνο έδωσε κανονικά πανελλήνιες εξετάσεις αλλά πέρασε στη σχολή της πρώτης προτίμησής της δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο απαντήσεις στους ανώνυμους καταγγέλοντες που έκαναν λόγο για “αλήτες”.

Σε ό,τι αφορά όμως τους γονείς των παιδιών, ένα εκ των οποίων συνεχίζει να φοιτά στο σχολείο, η υπόθεση παραμένει, τύποις, ανοιχτή. Δεν έχει ασκηθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ποινική δίωξη αλλά ούτε υπάρχει ενημέρωση ότι η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο. Εξακολουθεί, δε, να υπάρχει και ένα πέπλο μυστηρίου καθώς οι δικηγόροι των γονέων δεν μπορούν να μάθουν ποιος από τους Εισαγγελείς του Πειραιά έχει “χρεωθεί” την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε και πιο πάνω, οι καταγγελίες παρέμειναν ανώνυμες (κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν πήρε την ευθύνη να προχωρήσει επώνυμα) ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε συντονισμένη δράση “παρασυλλόγου” γονέων και κηδεμόνων του οποίου τα μέλη έρχονταν σε συνεννόηση και συντόνιζαν τη δράση τους μέσω γκρουπ στο Viber.

Ολα τα παραπάνω έγιναν για μία κατάληψη η οποία ζητούσε το απολύτως λογικό, δηλαδή τη μείωση του αριθμού παιδιών ανά τάξη και πιο αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Οι φόβοι των μαθητών και των γονέων τους επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια με το χειρότερο τρόπο καθώς όχι μόνο ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν μειώθηκε αλλά καθηγήτρια του σχολείου νόσησε και εν τέλει πέθανε από την Covid-19!

Το κερασάκι στην τούρτα: Στην έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης, που έχει ανέβει ήδη στο site του σχολείου, ως ένα από τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης κατά τους αξιολογητές είναι ο “υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τάξη”. Οταν όμως τα παιδιά το ζητούσαν με την κινητοποίησή τους ήταν “δράκα αλητών” και “δρούσαν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version