Μουσικά – Kαλλιτεχνικά Σχολεία: Μέχρι τις 29 Μαΐου οι εγγραφές

Μουσικά – Kαλλιτεχνικά Σχολεία: Μέχρι τις 29 Μαΐου οι εγγραφές
Τάξη δημοτικού σχολείου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: εικαστικών Τεχνών, θεάτρου-κινηματογράφου και χορού. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί δύο κατευθύνσεις, ο γονέας-κηδεμόνας θα πρέπει να υποβάλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Υπεγράφη από την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η εγκύκλιος για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για το ερχόμενο σχολικό έτος, 2020-21.

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα μπορούν έως τις 29 Μαΐου 2020 (ώρα 14.00) να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό ή Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους.

Σημειώνεται, ότι στην Α’ τάξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις σχετικές εξετάσεις που διενεργούνται.

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του θα πρέπει να υποβάλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα