Πανελλήνιες 2023 – ΓΕΛ: Οι απαντήσεις σε Γλώσσα και Λογοτεχνία – Φεμινισμός και έμφυλη ισότητα στα θέματα

Πανελλήνιες 2023 – ΓΕΛ: Οι απαντήσεις σε Γλώσσα και Λογοτεχνία – Φεμινισμός και έμφυλη ισότητα στα θέματα
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 Giannis Dimitropoulos / SOOC

Με τα Νέα Ελληνικά ξεκίνησαν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν, από τα Φροντιστήρια Παπαδέα. Οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενο του Χρήστου Οικονόμου.

Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, έκαναν “πρεμιέρα” οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Τα Φροντιστήρια Παπαδέα έδωσαν στη δημοσιότητα τις απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν, τα οποία αφορούσαν στην έμφυλη ισότητα, στη βία κατά των γυναικών, στον φεμινισμό και στον νεοφεμινισμό.

Το πρώτο κείμενο πραγματευόταν τη βία εναντίον των γυναικών και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από τη θέση της γυναίκας, ενώ το δεύτερο κείμενο αφορούσε την αντίληψη για τον νεοφεμινισμό σύμφωνα με την Μπελίντα Κανόν και τον κλασικό φεμινισμό όπως τον εξέφρασε η Σιμόν ντε Μποβουάρ. Το τρίτο κείμενο ήταν απόσπασμα από διήγημα του Χρήστου Οικονόμου από τη συλλογή διηγημάτων “Οι κόρες του Ηφαιστείου” (εκδ. Πόλις, 2017).

Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα για το μάθημα των Νέων Ελληνικών (ΓΕΛ)

https://www.news247.gr/download/8952/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/06/them_nea_gel_230602.pdf/876000/them_nea_gel_230602.pdf

Πανελλήνιες 2023: Οι απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών (ΓΕΛ)

https://www.news247.gr/download/6536/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/06/apantiseis-4.pdf/679000/apantiseis.pdf

Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αύριο, Σάββατο 3 Ιουνίου, συνεχίζονται οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Μαθηματικών, ενώ η επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι την Τρίτη 6 Ιουνίου με τα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλήνιες, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση. Τα αποτελέσματα (βάσεις) αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος νωρίς, προς τα τέλη Ιουλίου, όπως έγινε και πέρυσι.

Πανελλήνιες 2023

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα