Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση αφυπνίζει ρατσιστικά και μισαλλόδοξα ένστικτα"

Αλ. Χαρίτσης
Αλ. Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό και σημείωσε ότι θα βρει απέναντί της τους νησιώτες.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλογίζει ότι «προσπαθεί να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό με τον εγκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση.

Στην δήλωσή του υποστηρίζει ότι «αντιμέτωπη με το μπάχαλο που η ίδια δημιούργησε και χωρίς κανένα σχέδιο αποτελεσματικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προσφυγικού, η κυβέρνηση καταφεύγει στη χρήση ωμής βίας ενάντια στους πολίτες των νησιών. Οι επιθέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση για διάλογο και καμία πρόθεση να προχωρήσει στη μόνη λύση που μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση: Την αποσυμφόρηση των νησιών».

ADVERTISING

Ακολούθως υποστηρίζει πως η «πανικόβλητη προσπάθειά τους να συνδέσουν την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών -αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας- έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που τους έχει απομείνει προκειμένου να εφαρμόσουν το ανεδαφικό τους σχέδιο για κλειστά κέντρα- φυλακές».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης προβλέπει ότι «απέναντι στη βία και τη ρατσιστική της ρητορεία, η κυβέρνηση θα βρει τους ίδιους τους νησιώτες. Αυτούς που εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες, Κορονοϊός, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση

24Media Network