Αχτσιόγλου: Στα εργασιακά η κυβέρνηση επιστρέφει στο 2ο μνημόνιο

Η Εφη Αχτσιόγλου
Η Εφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Μιλώντας για το προσφυγικό η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αδράνεια της κυβέρνησης. Όπως είπε, στη Μόρια οι πρόσφυγες μέσα σε τρεις μήνες τριπλασιάστηκαν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αδράνειας στο προσφυγικό, διότι είχε κεκτημένη ταχύτητα από την αντιπολίτευση που έκανε ότι είναι πρόβλημα χειρισμού του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Έφη Ατσιόγλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε οτι  «αυτή η εσφαλμένη προσέγγιση την έκανε να αδρανήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Ήρθε καθυστερημένα να μιλήσει για γεωπολιτικούς λόγους που οδηγούν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στις εισροές. Πέραν του ότι είναι υποκριτικό να πολιτεύεσαι με αυτόν τον τρόπο, η αδράνεια είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να ενταθεί. Στη Μόρια, για παράδειγμα, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων. Τους αφήσαμε 5.000 και μέσα σε τρεις μήνες έγιναν 15.000», είπε χαρακτηριστικά..

Μιλώνστας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ειδικά για τα εργασιακά η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε οτοι "έχουμε μία καθαρή επιστροφή στις ρυθμίσεις του δευτέρου μνημονίου". Εξήγησε οτι η κυβέρνηση "χτυπάει ξανά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μηχανισμός για να αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων σε κλαδικό επίπεδο".

Σημείωσε παράλληλα ότι "το δεύτερο μνημόνιο το 2012 κατήργησε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ τις επανέφερε με σκληρή διαπραγμάτευση και η Ν.Δ. ξαναέρχεται τώρα εκτός μνημονίου να τις καταργήσει εθελοντικά. Πρόκειται για έναν μηχανισμό o οποίος θα οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις μισθών".

Για τις φοροελαφρύνσεις είπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις ψηφίσει "εφόσον βοηθούν τους πολίτες και είναι δίκαιες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο - Τι προβλέπει

Μεταναστευτικό: Έφτασαν στην Ελευσίνα 693 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο

SHARE: