Άλλα έλεγε ο Στρος Καν: ‘Ο Παπανδρέου ήθελε δάνειο από το ΔΝΤ’

Άλλα έλεγε ο Στρος Καν: ‘Ο Παπανδρέου ήθελε δάνειο από το ΔΝΤ’
ΑΘΗΝΑ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ) Eurokinissi

Οι βόμβες που είχε εξαπολύσει ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ και ο διάλογος που είχε αποκαλύψει στη γαλλική τηλεόραση. Διαφωτιστικές δηλώσεις λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις Παπανδρέου πως δεν ήθελε εκείνος, αλλά η Γερμανία, το ΔΝΤ

Επίκαιρο όσο ποτέ είναι το ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2 με πρωταγωνιστή τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, που είχε προβληθεί τον Μάιο του 2014.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ διέψευσε τον Στρος Καν λέγοντας ότι δεν ήθελε την ανάμειξη του ΔΝΤ αλλά η Γερμανία.

Τι είχε όμως αποκαλύψει ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ. Ο Στρος Καν είχε πει -μεταξύ άλλων-  πως “από το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανοίξει τη συζήτηση για δάνειο της Ελλάδας από το ΔΝΤ”.

Μεταξύ άλλων ο Στρος Καν είχε αποκαλύψει:

Γ. Παπανδρέου: Ντομινίκ, απ’ αυτά που βλέπω εδώ, θα έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο του ΔΝΤ

Στρος Καν: Χωρίς αμφιβολία, αλλά εδώ υπάρχει κι ένας επιπλέον παράγοντας που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να μιλήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους σου ώστε να είναι σίγουροι πως το ΔΝΤ θα έρθει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις τις Ελλάδας

Γ. Παπανδρέου: Α ναι, το πιστεύεις;

Στρος Καν: Ναι, το πιστεύω

Ο Στρος Καν είχε παραδεχθεί μάλιστα ότι έγιναν λάθη και πως υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για καθυστέρηση έξι ή 12 μηνών, καθυστέρηση που, κατά τη γνώμη του, επιδείνωσε την κρίση.

“Σφάλαμε ελαφρώς… Σίγουρα έπρεπε να γίνουμε πιο αυστηροί-αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Επιβάλαμε στους Έλληνες μια εντελώς αβάσταχτη πολιτική που ακόμη και σήμερα έχει τρομερές συνέπειες στην Ελλάδα”, είχε πει ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στη στάση των δανειστών έναντι της Αθήνας, ο κ. Στρος Καν σημείωνε ότι έκαναν “ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έκανε ο επικεφαλής μιας επιχείρησης όταν αναλαμβάνει μια προβληματική επιχείρηση”, καθώς ζητούσαν την αποπληρωμή όλων των προηγούμενων χρεών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπρεπε να γίνει “κούρεμα” του χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version