Ανδρουλάκης: Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών;

Ανδρουλάκης: Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών;
Ο Νίκος Ανδρουλάκης eurokinissi

Απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και δέσμευσή του ότι το κόμμα θα είναι "ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης". Το σχόλιό του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άρθρο 16.

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, την Πέμπτη (06/07) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.

«Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης , η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός. Πυξίδα των συναινέσεων και των αντιπαραθέσεων μας είναι το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Οι προτάσεις μας θα είναι δίκαιες κι εφαρμόσιμες για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τις μάχες του μέλλοντος. Θα αγωνιστούμε για τους νέους ανθρώπους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να προκόβουν με τις δικές του δυνάμεις», επισήμανε. «Να εδραιωθεί το κοινωνικό κράτος στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση», τόνισε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος φρόντισε να ολοκληρώσει τις δηλώσεις του πριν τη συμπλήρωση των 40 λεπτών, που έχουν χρόνο οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Να τραβήξουμε μπροστά, απαρέγκλιτα (…) Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τις μάχες του μέλλοντος. Θα αγωνιστούμε για τους νέους ανθρώπους, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να προκόβουν με τις δικές του δυνάμεις (…) Ο πρωθυπουργός έδωσε μια εξωραϊσμένη εικόνα της Οικονομίας».

«Το κοινωνικό κράτος για εμάς, είναι προτεραιότητα» πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

Κάθε μέρα έρχονται στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο οι αδυναμίες του ΕΚΑΒ. Τι κάνατε 4 χρόνια; Φτάσατε τελευταία ώρα να επιστρατεύετε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της πυροσβεστικής για να καλύψετε το κενό των 700 διασωστών, που χρειάζεται το ΕΚΑΒ.

Σας ενημερώνω πως η πρώτη επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, θα είναι για τα προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Οι αποφάσεις σας για την υγεία είναι με γνώμονα την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Όπως καταδεικνύει η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στα δημόσια Νοσοκομεία” δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: “Προφανώς χρειάζεται και θέλουμε αξιολόγηση αλλά όχι από μετακλητούς υπαλλήλους και τους κολλητούς των υπουργών σας.  Αυτό δεν είναι αξιοκρατία κύριε Μητσοτάκη, είναι κομματοκρατία.  Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω και την προαναγγελία σας για συνταγματική αναθεώρηση. Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16“.

Το δήθεν επιτελικό κράτος από όπου οργανώθηκαν όλες οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου, για εμάς αποτελεί ξεκάθαρα τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης. Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών;“.

Και θα σας απευθύνω ευθέως το ερώτημα: Είναι στις προθέσεις σας είναι η συγχώνευση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με μόνο στόχο την αποστρατεία του κ. Ράμμου, ο οποίος ήταν και το θύμα εξωθεσμικής επίθεσης από τον Υπουργό σας, τον κύριο Γεωργιάδη; Στο βωμό της δήθεν επιτελικότητας  θα αποδυναμώσετε τα θεσμικά αντίβαρα;

Αλλά ενοχλεί ο κ. Ράμμος, ο οποίος μαζί με τον κ. Μενουδάκο έχουν αγωνιστεί για να μάθουμε την αλήθεια στη νοσηρή υπόθεση των υποκλοπών. Μια υπόθεση όπου η Δικαιοσύνη έχει χρέος να αποκαλύψει την αλήθεια και να υποδείξει όσους ευθύνονται” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη συνέχεια στην τραγωδία των Τεμπών: “Δεν είναι τυχαίο που το πόρισμα αυτό δεν πήγε ποτέ στον εισαγγελέα. Ξεχάστηκε στο συρτάρι του κ. Καραμανλή, προφανέστατα για να μην μπλέξουν τα «γαλάζια παιδιά» του ΟΣΕ και των άλλων οργανισμών, που ήδη ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα