Ανδρουλάκης: "Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο"

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από την σοσιαλδημοκρατία" ανέφερε σε ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής .

"Αυτό το κόμμα, το ιστορικό κόμμα που τα χρόνια της κρίσης απομειώθηκε, έχασε δυνάμεις, όπως και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο; Εγώ λέω ότι μπορεί". Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα σε ανοικτή συγκέντρωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

"Όπως και άλλα κόμματα στην Ευρώπη, σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, έφτασαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά αλλά σιγά - σιγά ανατάχθηκαν. Γιατί; Διότι δεν έκαναν συμβιβασμούς. Ενώθηκαν, αγωνίστηκαν, επικαιροποίησαν τις αξίες τους στη νέα εποχή έγιναν σύγχρονα αλλά έγιναν και χρήσιμα".

ADVERTISING

"Εμείς πρέπει να έχουμε πυξίδα για το μέλλον, να είμαστε ένα πολύ χρήσιμο κόμμα για τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες, αυτούς που οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες οδηγούν στο περιθώριο".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: "Τα νέα παιδιά τα οποία φεύγουν από την πατρίδα μας γιατί δεν βρίσκουν καλές δουλειές, τους αγρότες, που βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνεται ραγδαία, τους συνταξιούχους που φοβούνται ότι η δημογραφική κρίση του μέλλοντος, θα απομειώσει περαιτέρω τις συντάξεις τους".

"Για την Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων, για την Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από την σοσιαλδημοκρατία. Γιατί είναι η μόνη ιδεολογία που προτείνει μια ανθεκτική αειφόρου παραγωγική βάση, που χτίζει πολλές και καλές δουλειές για τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, που δημιουργεί ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας που έχει πολιτικές για το περιβάλλον, που σέβεται την αλληλεγγύη ως αξία ένωσης της Ευρώπης και όχι μόνο την Ευρώπη ως μια ενιαία αγορά που αξιοποιούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Αυτή η ιδεολογία είναι πολύ χρήσιμη αρκεί να τη φέρουμε στην εποχή μας, αρκεί να τη φέρουμε στη χώρα μας ως πολιτικό πρόγραμμα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης
SHARE:

24Media Network