Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Έντυπο ή SMS για τις μετακινήσεις

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Έντυπο ή SMS για τις μετακινήσεις

Εκτός από το SMS που θα στέλνουν οι πολίτες στις αρχές για να μετακινηθούν, φαίνεται πως θα μπορούν να εκτυπώσουν και μια φόρμα της γγ Πολιτικής Προστασίας

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων από τη Δευτέρα με απαγόρευση κυκλοφορίας, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της κυριακής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πλέον πιθανό να πάμε σε μιας μορφής “πάσο”, που δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μορφή θα έχει και θα επιτρέπει συγκεκριμένες μετακινήσεις προς εργασία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Το πάσο αυτό μπορεί να έχει τη μορφή SMS ή εντύπου που θα μοιάζει με το παρακάτω:

 

Οι πολίτες θα στελνουν σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το το πού πρόκειται να πάνε, ενώ με βάση τις πρώτες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι το 13033.

 

Εκτός από το SMS που θα στέλνουν οι πολίτες στις αρχές για να μετακινηθούν, φαίνεται πως θα μπορούν να εκτυπώσουν και μια φόρμα της γγ Πολιτικής Προστασίας με την οποία θα δηλώνουν για ποιον λόγο βρίσκονται εκτός της οικίας τους.

Οι λόγοι που προβλέπονται είναι 6: Μετακίνηση για εργασία, για αγορά καταναλωτικών αγαθών, για λόγους υγείας, για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, για σωματική άσκηση κοντά στην οικία, αλλά και για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα