Απάντηση Δένδια στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-ποαραλαβής του νέου Αρχηγού  της Πυροσβεστικής Βασίλη Παπαγεωργίου.Στην τελετή παραβρέθηκε ο Υπουργός Πρόστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας,Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013  (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-ποαραλαβής του νέου Αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Παπαγεωργίου.Στην τελετή παραβρέθηκε ο Υπουργός Πρόστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας,Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η κοινή δήλωση Στρατούλη - Κωνσταντοπούλου για τα επεισόδια την Παρασκευή στην Αθήνα, ήταν αυτή που έδωσε την αφορμή στον Νικόλαο Δένδια να σπεύσει να απαντήσει

Έσπευσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει στην κοινή δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου και του Δ. Στρατούλη, για τις προσαγωγές των μαθητών από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αυταρχική ενέργεια» τις συλλήψεις όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις! Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίσει να εκτελεί το Συνταγματικό του καθήκον και να περιφρουρεί τη δημοκρατική νομιμότητα, υλοποιώντας τη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πέσουν οι κουκούλες".

Παράλληλα, αναφέρεται πως είναι προφανές ότι η αλλαγή τακτικής της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2012, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου της πρωτεύουσας και την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών, δεν αρέσει σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ".

"Θα πρέπει όμως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει: Είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ των επίδοξων καταστροφέων; Είναι υπέρ της ειρηνικής διαμαρτυρίας ή υπέρ της λεηλασίας; Για ποιο λόγο η επιβολή του Νόμου εις βάρος όσων πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις θεωρείται συλλήβδην αυταρχική ενέργεια; Είναι ώρα να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες του, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις εκτός λογικής κραυγές βουλευτών του", καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. 

SHARE:

24Media Network