Σκέρτσος: Το σύστημα Υγείας ανταποκρίθηκε και ενισχύεται

Σκέρτσος: Το σύστημα Υγείας ανταποκρίθηκε και ενισχύεται
Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Στην ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ κατά 3748 άτομα, την εξασφάλιση επιπλέον 450 ΜΕΘ και το 7πλασιασμό της δυνατότητας διενέργειας τεστ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός κ. Σκέρτσος

Στη σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ με σε σύντομο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός κ. Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι με την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, κερδίσαμε τον απαραίτητο χρόνο ενάντια στον κορονοϊό. Η μείωση του ρυθμού μεταδοτικότητας οδήγησε σε μείωση των νέων κρουσμάτων, της χρήσης ΜΕΘ αλλά και τη διατήρηση αποθεμάτων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και υποδομών. Παράλληλα εξασφαλίστηκε ο χρόνος για πάνω από 3500 προσλήψεις και αποτελεί γεγονός ότι το ΕΣΥ κατάφερε άμεσα να ανταποκριθεί.

Ειδικότερα ο Υφυπουργός σημείωσε ότι καταφέραμε από ρυθμός μετάδοσης, δείκτης R0, στο 2,5 τις πρώτες μέρες εξάπλωσης του ιού, σήμερα είναι στο 0,5.

Πλέον όπως είπαμε είμαστε έτοιμη για την επόμενη φάση καθώς υπάρχει χαμηλός ρυθμός μετάδοσης, ενισχυμένο σύστημα Δημόσιας Υγείας, θετικοί κλιματολογικοί παράγοντες για χρήση εξωτερικών χώρων, νέα κουλτούρα ασφάλειας και υγιεινής διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, ενώ μαθαίνουμε ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες.

Σε σχέση με το Φεβρουάριο είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο καθώς πλέον έχουν γίνει ή ολοκληρώνονται άμεσα προσλήψεις 3.748 υγειονομικών, διαθέτουμε από 565 δημόσιες ΜΕΘ (με επιστράτευση και 145 ιδιωτικών) συνολικά 1015 (δημόσιε και ιδιωτικές), έχουμε δυνατότητα διενέργειας 5500 τεστ ημερησίως από 800, ενώ φαίνεται να κερδίσαμε και τη “μάχη της μάσκας” καθώς από 1 εκατομμύριο μάσκες σε υγειονομικό προσωπικό τον Φεβρουάριο, διατέθηκαν ήδη 3 εκατομμύρια και υπάρχει ήδη απόθεμα 21 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει πλέον αύξηση της εγχώρια δυνατότητα παραγωγής στα 9 εκατομμύρια μηνιαίως.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα