Αβραμόπουλος: Η προστασία των ανήλικων προσφύγων αποτελεί προτεραιότητά μας

Αβραμόπουλος: Η προστασία των ανήλικων προσφύγων αποτελεί προτεραιότητά μας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι ευρωπαϊκοί νόμοι διασφαλίζουν τα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων κατά την παραμονή τους σε κράτη-μέλη της ΕΕ

"Η προστασία των παιδιών κατά τη μεταναστευτική διαδρομή αποτελεί προτεραιότητα, και η νομοθεσία μας προβλέπει πολύ ισχυρά μέτρα προστασίας για τα ανήλικα που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη" είπε σήμερα σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ο o επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλος.

"Πρέπει πάντα να δίδεται προτεραιότητα στο συμφέρον του παιδιού. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που μεταναστεύουν πρέπει να θεωρούνται πρώτα απ' όλα και πάνω από όλα παιδιά, και ύστερα άνθρωποι που μεταναστεύουν" υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος.

" Ο νόμος της Ε.Ε. εγγυάται ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού καθ΄όλη τη διαδικασία, και οι συστάσεις μας επιβεβαιώνουν ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να σέβονται τα standards αυτά. Το να γνωρίζει, κανείς, το νομικό στάτους είναι βασικό, και οι χώρες πρέπει να το εγγυηθούν το γρηγορότερο δυνατό: το καλύτερο δυνατό συμφέρον του ανήλικου παιδιού μπορεί να είναι ένα σταθερό μέλλον στη χώρα που το φιλοξενεί, αλλά και η επανένωση με την οικογένειά του, με σεβασμό στους νόμους της Ε.Ε. και στα θεμελιώδη δικαιώματα" πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Τέλος οι δικαιολογίες. Τα κράτη-μέλη να κάνουν τώρα όσα πρέπει

Αβραμόπουλος: Εάν η Σένγκεν καταρρεύσει, έρχεται το τέλος της ΕΕ που ξέραμε

Καμπανάκι της Κομισιόν για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε Ελλάδα

SHARE: