Διαμαντοπούλου: Η "παράγκα" Σαμαρά - Βενιζέλου για σταυρό και μετανάστες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Διαβάστε το σχόλιο της πρώην υπουργού για τις αλλαγές στην εκλογή ευρωβουλευτών και την ψήφο των μεταναστών που προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση

Με ένα καυστικότατο σχόλιο στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook , η Άννα Διαμαντοπούλου καταδίκασε τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, σχετικά με σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές και για τη ψήφο των μεταναστών.

Η πρώην υπουργός μάλιστα κάνει λόγο για "παράγκα" και για "πρόταξη του συμφέροντος του αρχηγού".

"Ο ένας επιλύει το πρόβλημα το εσωτερικό του με τους 58 (τους οποίους έχει ήδη αδειάσει), ο άλλος απαντά στο σκληρό πυρήνα της παράταξης του για τους μετανάστες", γράφει χαρακτηριστικά η Αννα Διαμαντοπούλου στην ανάρτησή της.

Αναλυτικά το σχόλιο της Άννας Διαμαντοπούλου

"Η παράγκα"

100 μέρες πριν τις εκλογές οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία συνεννόηση, ενημέρωση (των εταίρων τους όπου υπάρχουν) προετοιμασία και χωρίς καμία διαδικασία εντός των κομμάτων τους, αποφασίζουν με κυνικό τρόπο την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αυτό ενώ, συνεχίζουν την ανατροπή και την πλαγιοκόπηση των μεταρρυθμίσεων που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έγιναν από το 2009 και μετά... Ό,τι δηλαδή είχε γίνει με πολιτική επιλογή και μεγάλο κόστος πέρα από τα μνημόνια στη Διαύγεια, στην Παιδεία, στην ψήφο των μεταναστών, στη δικαιοσύνη, στη φορολόγηση των μερισμάτων…

Φυσικά και είναι καλύτερα να ψηφίζει ο πολίτης, παρά να διορίζει ο αρχηγός, ΑΛΛΑ: Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει σταυρός προτίμησης για τον ευρωβουλευτή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανακοινώνονται 8 με 12 μήνες πριν από τις εκλογές!

Τόσο τα μεγάλα κόμματα όσο και οι νέοι σχηματισμοί υποχρεούνται και ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν πρόσωπα και ιδέες.

Τι σημαίνει τώρα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους κάθε τύπου σχηματισμούς της κεντροαριστεράς που ομνύουν στο νέο οι 40 – 50 μέρες προεκλογικής παρουσίας σε όλη τη χώρα υποψηφίων ευρωβουλευτών;

Αν ισχύσουν οι προεκλογικοί κανόνες του σταυρού οι νέοι υποψήφιοι θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παρουσιαστούν.

Αν ισχύσουν οι κανόνες των ευρωεκλογών κανάλια και κομματικές ηγεσίες θα κατευθύνουν τα πράγματα.

Η πρόταξη του συμφέροντος του αρχηγού και του κόμματος ως συνδετική ουσία του Συνασπισμού αλά ελληνικά! Ο ένας επιλύει το πρόβλημα στο εσωτερικό του με τους 58 (τους οποίους έχει ήδη αδειάσει), ο άλλος απαντά στο σκληρό πυρήνα της παράταξης του για τους μετανάστες.

Το ντήλ συμφέρει, βολεύει και κυρίως μπορεί να πουλήσει….

Όλα αυτά όμως γίνονται πια κατανοητά από τους πολίτες, απαξιώνουν τελείως το πολιτικό σύστημα και κάνουν ακόμα πιο σαφή την ανάγκη ενός νέου φορέα που δεν θα κουβαλάει παθογένειες κομματικών μηχανισμών και που θα μπορέσει από την αρχή να πείσει για την λειτουργία του με δημοκρατία και αρχές.

Δεν γίνεται κόμματα αρχηγικά, προσωποκεντρικά και χωρίς τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες να αλλάξουν τη χώρα προς τη κατεύθυνση που αυτή έχει ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο "αιφνιδιασμός" του σταυρού στις ευρωεκλογές. Τι επιδιώκει η κυβέρνηση

Η ψήφος των μεταναστών προκαλεί κρίση στην κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network