Εκτός ελέγχου ο Καμμένος – Βομβαρδίζει με tweets

Εκτός ελέγχου ο Καμμένος – Βομβαρδίζει με tweets
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τέως Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εταίρος επανήλθε δριμύτερος αντιδρώντας στον “πάγο” του Μαξίμου για την πρωτοβουλία του να προτείνει στις ΗΠΑ plan Β στο Σκοπιανό και να διαπραγματευθεί νέες βάσεις. Μάλιστα “καρφώνει” προσωπικά τον Τσίπρα.

Με πρωτοφανή τρόπο αντέδρασε μία ημέρα μετά στον “πάγο” του Μαξίμου για την πρωτοβουλία του να προτείνει στις ΗΠΑ plan Β στο Σκοπιανό και να διαπραγματευθεί νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος άρχισε να τραβά το σκοινί με αφορμή δημοσίευμα ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας μάλιστα ότι ως κυβερνητικός εταίρος μπορεί να καταθέτει προτάσεις που δεσμεύουν μόνο τον ίδιο.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:

1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα.

3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν», ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Στη συνέχεια έκανε retweet δημοσίευμα του veteranos.gr το οποίο έθετε το ερώτημα: “Γιατί τέτοια αντίδραση για τις δηλώσεις Καμμένου περί “Επέκτασης” Βάσεων; Δεν υπάρχει συμφωνία Τσίπρα και Τράμπ ;”

Ακολούθως έκανε retweet άρθρο που διερωτάτο γιατί να μην έχει η Ελλάδα plan B στο Σκοπιανό. Και έκλεισε το μπαράζ τιτιβισμάτων με ένα ακόμη retweet δημοσιεύματος περί συμμετοχής και Γαλλίας και ΗΠΑ στις συνεργασίες Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ και Αιγυπτο και με το δηλητηριώδες σχόλιο:

“Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες ..,Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Μαξίμου, το οποίο εξαρχής είχε διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβαναν ότι η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και παρέπεμπαν στη συμφωνία Τσίπρα- Καμμένου να δουν το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών το Μάρτιο. Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κυβερνητικό του εταίρο, επικαλέστηκε πως “στην Αμερική έχει τυφώνα” και πρόσθεσε: “Αλλά δε λέγεται Πάνος, αλλά Μάικλ”.

Η απάντηση της ΕΦΣΥΝ στον Καμμένο

Η Εφημερίδα των Συντακτών απάντησε στον υπουργό Αμυνας:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα