Ένας Μπογδάνος φέρνει βόλτα τη ΝΔ 

Ένας Μπογδάνος φέρνει βόλτα τη ΝΔ 
Κωνσταντίνος Μπογδάνος Eurokinissi

Το Μαξίμου θέλει να κλείσει το θέμα με τη διαγραφή Μπογδάνου και στρέφει τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ με ονομαστική για τη συμφωνία με Γαλλία, ενώ ο Γεραπετρίτης κρατά την πόρτα της ΝΔ μισάνοιχτη για το βουλευτή της Α Αθήνας 

Τέλος στις εχθροπραξίες του εσωκομματικού εμφυλίου, που προκάλεσε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, θέλει να βάλει το Μαξίμου, ώστε η Νέα Δημοκρατία να επιστρέψει από την εσωστρέφεια στη θετική δημοσιότητα της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Για αυτό το Μαξίμου διαμηνύει ότι θεωρεί το ζήτημα Μπογδάνου λήξαν, χωρίς πάντως να έχει προχωρήσει στη διαγραφή του και από το κόμμα εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης φρόντισε να κρατήσει την πόρτα μίας νέας υποψηφιότητας Μπογδάνου με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές μισάνοιχτη.

Δηλαδή να επαναληφθεί το ίδιο έργο με το 2019, όταν το Φεβρουάριο ο κ.Μπογδάνος ετέθη εκτός γαλάζιας λίστας, για να μπει τελικά στα ψηφοδέλτια τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές, στο πλαίσιο αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και αφού είχε επιδείξει “καλή διαγωγή” στο μεσοδιάστημα.

Έτσι και τώρα, η ΝΔ προσφέρει “τυράκι” στο βουλευτή της Α Αθήνας, ώστε να μη συνεχίσει τις προκλήσεις και κυρίως να μην πάει σε κάποιο άλλο κομματικό σχηματισμό. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος διαρροής ενός 5% προς την ακροδεξιά με αιχμή το αντιεμβολιαστικό “κίνημα” και οι πληροφορίες περί προσέγγισης Μπογδάνου από τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Θάνο Τζήμερο ανησύχησαν το Μαξίμου.

Επισήμως βεβαίως η γραμμή είναι πως δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής της ΝΔ να δηλώνει ότι Έλληνες οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης είναι χειρότεροι εχθροί από τους Τούρκους και να χρησιμοποιεί εμφυλιοπολεμική ρητορική. Ενώ η δεξιά πτέρυγα που δυσαρεστήθηκε με τη διαγραφή Μπογδάνου, βρήκε την ισορροπία εστιάζοντας στη χρονική συγκυρία της επίθεσης του βουλευτή Α Αθήνας κατά του ΚΚΕ: Δεν διαφωνεί δηλαδή με την ουσία της αντικομμουνιστικής και εμφυλιοπολεμικής ρητορικής Μπογδάνου, αλλά με το χρόνο και το χώρο, καθώς σκέπασε τη συζήτηση για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Το Μαξίμου μάλιστα επέλεξε εξ αρχής να αγνοήσει τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη περί “εξηγήσεων από όλες τις πλευρές”, δηλαδή και από την ηγεσία, ώστε να μη δοθεί συνέχεια με απρόβλεπτες διαστάσεις στο εσωκομματικό επίπεδο. Στη σύγκρουση δε του Άδωνι Γεωργιάδη με το Νίκο Δένδια, επισήμως η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου διαμήνυσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών έπραξε όπως έπρεπε να πράξει ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη- διαφορετικά άλλωστε το Μαξίμου θα παραδεχόταν ότι ο κ.Δένδιας ενήργησε αυτοβούλως και δεν άφησε άλλο περιθώριο στον πρωθυπουργό. Πάντως, εάν στον υπουργό Ανάπτυξης δεν αρέσει μία φορά να υποδύονται άλλοι τον πρόεδρο, όπως δήλωσε, στο Μαξίμου δεν αρέσει δέκα…

Ο Μητσοτάκης φεύγει από τη Μπογδανιάδα μέσω Γαλλίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συζήτηση για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία θα επιχειρήσει να γυρίσει την ατζέντα και να αναδείξει εσωκομματικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, εκτιμώντας ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ενθουσιαστεί με τη σκληρή γραμμή καταψήφισης μίας συμφωνίας, την οποία βλέπει θετικά η κοινή γνώμη.

“Σε μία ιστορική συμφωνία, ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι»” δήλωσε άλλωστε χαρακτηριστικά χθες ο κ.Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση λοιπόν με αφορμή το όχι του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία με τη Γαλλία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σπάει το εθνικό μέτωπο όσον αφορά στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Θέλει έτσι να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ εθνικά απομονωμένο, αποδίδοντας τις διαφωνίες του σε αντιπολιτευτικό μένος και τις εσωτερικές ισορροπίες στην Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται άλλωστε να επαναλάβει ότι οι τρεις φρεγάτες Belharra ανταποκρίνονται απόλυτα στις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και “οχυρώνουν” το Αιγαίο, ότι η συμφωνία στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς και ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση που η μία από τις δύο χώρες δεχθεί επίθεση, αποτελεί ασπίδα για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Ενώ θα αποκρούσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί συμφωνίας που θυμίζει εποχές Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα