Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ με επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα

Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ με επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με υπουργούς της κυβέρνησης EUROKINISSI

Η απόρριψη της τροπολογίας Μενέντεζ για όρους στην πώληση F16 στην Τουρκία αποτέλεσε αφορμή σφοδρής κόντρας κυβέρνησης- αντιπολίτευσης.

Με επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά και υπόνοιες περί “εθνικού κινδύνου”, το Μαξίμου επιχειρεί να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόρριψη από τη Γερουσία των ΗΠΑ της τροπολογίας Μενέντεζ για όρους στην πώληση F16 στην Τουρκία αποτέλεσε ειδικότερα αφορμή σφοδρής κόντρας χθες μεταξύ κυβέρνησης- αντιπολίτευσης.

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας από τη δική του πλευρά να “πριονίσει” την κυβέρνηση εκ δεξιών, αμφισβητώντας την εξωτερική της πολιτική. Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ειδικότερα ότι η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να απορρίψει τα σχέδια τροπολογιών για αποκλεισμό της Τουρκίας από πιθανές αγορές νέας γενιάς μαχητικών, συνιστά ήττα του “δόγματος Μητσοτάκη”, δηλαδή της στρατηγικής του “αξιόπιστου συμμάχου”.

Η απάντηση του Μαξίμου ήρθε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε ότι: “Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση. Μια υπόθεση που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει όσον αφορά το πότε και, κυρίως, πώς και με ποιους όρους θα καταλήξει.”

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πράγματι θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει λήξει, υπενθυμίζοντας ότι ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, που έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει πώληση F16 στην Τουρκία, διατηρεί το δικαίωμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να ασκήσει βέτο σε αμυντικές συμβάσεις.

Σημειώνουν επίσης ότι ανάλογη τροπολογία για τα F-16 έχει καταθέσει ο βουλευτής Κρις Πάπας και έχει ήδη περάσει στην εκδοχή του νομοσχεδίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κυβέρνηση άλλωστε επιμένει ότι η ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο έχει αλλάξει καταλυτικά υπέρ της Ελλάδας και υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

Και το κόμμα της ΝΔ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας υπονοούμενα πως η Τουρκία θα προτιμούσε μία αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

“Σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία. Μετά την αναπαραγωγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, της εκδοχής του Anadolu για τη συζήτηση στη Γερουσία των ΗΠΑ, το κρατικό Πρακτορείο της Τουρκίας προβάλλει τη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τίτλο «η Κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»”, ανέφερε ειδικότερα η Πειραιώς σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας:

“Το πόσο κόπτεται το Anadolu για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όπως και τις εκλογικές συστάσεις του κ.Ερντογάν προς τους Έλληνες.”

Το Μαξίμου κραδαίνει λοιπόν την “απειλή” του “εθνικά επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ” για να συγκρατήσει διαρροές προς τα δεξιά και ιδίως προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, που ειδικά στη βόρεια Ελλάδα έχει δημιουργήσει “θύλακες” με τη συνδρομή του αντιεμβολιαστικού “κινήματος” και ιεραρχών της Εκκλησίας.

Τη γραμμή αυτή άλλωστε έχει χαράξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δε χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως θα προτιμούσε άλλον πρωθυπουργό στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα