Φλαμπουράρης: "Μύθοι και πραγματικότητα για την προστασία της πρώτης κατοικίας"

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης EUROKINISSI

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Για «παραπλανητικές» δηλώσεις σχετικά με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, κατηγορεί την κυβέρνηση σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι «η αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη έγινε στις 01.04.2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». «Η μεγάλη βελτίωση αυτού του νόμου σε σχέση με το ν. Κατσέλη είναι ότι μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του και επιχειρήσεις που δανειοδοτήθηκαν με υποθήκη την πρώτη κατοικία», σημειώνει.

ADVERTISING

«Από την πρώτη μέρα ψήφισης του νόμου ανατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του Ιδιωτικού χρέους η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία και ενεργοποιήθηκε την 1/7/2019 και έκτοτε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις», προσθέτει ο κ. Φλαμπουράρης.

Και συνεχίζει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για διαστρέβλωση της πραγματικότητας ότι "δήθεν" από "σήμερα Δευτέρα 2/9/2019 μόνο ηλεκτρονικά θα λειτουργεί η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας" εντάσσεται στις τακτικές απόκρυψης της πραγματικότητας χρησιμοποιώντας αναλήθειες και παραποιήσεις της πραγματικότητας σε συνεργασία μετα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ».

«Στο σημείο αυτό να σχολιάσουμε ότι η ύπαρξη γραφειοκρατίας που επικαλέστηκε ο κ. Γεωργιάδης αφορά ένα και μόνο δικαιολογητικό, το πιστοποιητικό βαρών της κύριας κατοικίας ή αντιγράφου του κτηματολογικού φύλλου αυτής», υποστηρίζει και προσθέτει: «Θα συνιστούσαμε επομένως να σταματήσουν τις παραπλανητικές δηλώσεις, που εμπαίζουν την κοινωνία και ιδιαίτερα εκείνους τους συμπολίτες μας που αγωνιούν για το σπίτι τους».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Πρώτη Κατοικία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας

24Media Network