Φώφη Γεννηματά: “Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέτυχε”

Φώφη Γεννηματά: “Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέτυχε”
Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κορονοϊό και στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Τι είπε για την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας και τη στάση της κυβέρνησης, τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή και την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (24/10) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η κυβέρνηση έκανε μεγάλα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, δηλώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα τα απαραίτητα μέτρα.

“Ενώ βλέπαμε που πηγαίνει η χώρα, η κυβέρνηση έφτιαξε απλά έναν χάρτη όπου βλέπαμε τα χρώματα να αλλάζουν. Τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί πιο νωρίς. Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στο κόκκινο; Κι ούτε έχει κάνει κάτι για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Υπάρχουν πόροι να στηρίξουν το ΕΣΥ από την υπερφορολόγηση ελληνικού λαού και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τίποτα. Πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του το τεστ. Αυτό είναι αδιανόητο”, δήλωσε.

Όσο για τα εθνικά θέματα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει την πολιτική του κατευνασμού και της ανοχής, υποχωρεί κι αυτό είναι προφανές ότι έχει αποθρασύνει την Τουρκία. Κινδυνεύουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα εις βάρος της χώρας μας. Όταν δεν δείχνεις πυγμή και αποφασιστικότητα, φέρνεις τα πράγματα κοντά στη σύγκρουση”.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε, επίσης, την εξαφάνιση του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά μετά το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: “Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέτυχε. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη απέτυχε. Μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να παρέμβουν για να υλοποιήσουν την απόφαση και έχασαν τον κύριο Παππά. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα από τη μικρή Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Και είναι πάρα πολύ κρίμα που το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση δεν μπορούν να την εφαρμόσουν”.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι με αυτήν την κίνηση ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαλλάσσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα λάθη του. “Επιβεβαιώνει ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας”, δήλωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα