Γεωργιάδης με εγκώμια για Σαμαρά, αναφορές σε Σκοπιανό, Novartis, Ορθοδοξία και Δεκεμβριανά

Γεωργιάδης με εγκώμια για Σαμαρά, αναφορές σε Σκοπιανό, Novartis, Ορθοδοξία και Δεκεμβριανά
Τρίτη ημέρα εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , στο βήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ευτυχώς ο Μητσοτάκης δεν τσίμπησε σε Novartis και Σκοπιανό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι η Μακεδονία δε θα ξεχάσει τον Τσίπρα όσες κλούβες ΜΑΤ και να τον προστατεύουν. Υποστήριξε ότι “είναι απαράδεκτο η δημόσια τηλεόραση να πενθεί που έχασαν οι κομμουνιστές’.

Το δικό του εξίσου σκληρό δεξιό μανιφέστο με αυτό του Αντώνη Σαμαρά χθες, εξέφρασε σήμερα τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εγκωμίασε ως τον πρωθυπουργό που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε ότι μιλά ενώπιον του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο δήλωσε βέβαιος ότι θα γράψει ιστορία και θα κάνει την Ελλάδα όπως μας αξίζει.

“Γιατί δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου κλούβες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές για να μη διαμαρτυρηθούν οι πολίτες για τη Μακεδονία. Εξω από το Παλαί Ντε Σπορ έδειραν ένα νέο σκληρά γιατί κράταγε την ελληνική σημαία” δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης, αγνοώντας πάντως τους νεοναζιστικούς χαιρετισμούς στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας φαινόταν ανίκητος τον κερδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους δείκτες και η ΝΔ ειναι με 50 μονάδες μπροστά στην παράσταση νίκης. Εκτίμησε ότι ο κ.Μητσοτάκης το κατάφερε αυτό γιατί απέφυγε δύο παγίδες: “Το δήθεν σκάνδαλο Νovartis που εφευρέθηκε από τα χαλκεία του Μαξίμου και ευτυχώς δεν τσίμπησε κανείς” είπε και πρόσθεσε: “Και ευτυχώς ο Μητσοτάκης κράτησε όρθια την παράταξη στο μεγάλο ζήτημα της Μακεδονίας εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας νομιζε ότι θα διαλύσει τη ΝΔ και τελικά διέλυσε τους ΑΝΕΛ και θα πάει ο ίδιος από εκεί που ήρθε”.

Ο κ.Γεωργιάδης μάλιστα δήλωσε ότι: “Η Μακεδονία δεν πρόκειται να ξεχάσει τον Αλέξη Τσιπρα όσες κλούβες ΜΑΤ και να τον προστατεύουν”.

Απευθυνόμενος δε στον υποψήφιο με τη ΝΔ πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλος είπε: “Ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι ο Τσίπρας ξέρει να λέει ψέματα ταχύτερα από τη σκιά του. Ελεγε στη Βουλή ότι δεν τον φυλάνε οι κλούβες των ΜΑΤ. Από τότε όλος ο ρωμαϊκός στρατός και να υπήρχε δε θα έφτανε να τον φυλάξει”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι “Για μας η Ελλαδα δεν είναι πληθυσμός, είναι έθνος, είναι ιστορία” και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναφορά του υποψηφιου του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ στο χριστιανισμό κατά την ομιλία του χθες. “Ηρθε ο Βέμπερ και μας μίλησε χθες και μπράβο του για τη χριστιανική Ευρώπη, χωρίς τις ντροπές της πολιτικής ορθότητας του παρελθόντος” είπε και πρόσθεσε: “Είμαστε ανοιχτή κοινωνία και αυτό είναι πλεονέκτημα του δικού μας πολιτισμού, αυτό όμως ποτέ δε σήμαινε ότι έπαυε να έχει ταυτότητα και ναι η ταυτότητα μας είναι αυτή που μας κάνει υπερήφανους, είμαστε χριστιανοί και δεν το κρύβουμε”. Σε αντίστοιχο μήκος με τον κ.Σαμαρά χθες, ζήτησε δε: “Να προβάλουμε τις ιδέες μας με θάρρος όχι με ενοχές”.

Ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε επίσης την αναφορά Σαμαρά στην “ανεκδιήγητη εκπομπή της ΕΡΤ” για τα Δεκεμβριανά και υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο “η δημόσια τηλεόραση να πενθεί επί μιάμιση ώρα που έχασαν οι κομμουνιστές”. Δηλωσε “είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αστική δημοκρατία” και είπε ότι πρέπει βεβαίως να εκφράζονται όλες οι απόψεις “αλλά δε θα ξεχάσομε ποιοι έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή, ενώ ουσιαστικά ζήτησε συγνώμη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παραδεχόμενος ότι το 2015 “κρατήσατε την παράταξη όρθια και συμβάλλατε σημαντικά στην πορεία της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα