Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τη Γεννηματά να καλιμπράρει τις ίσες αποστάσεις με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τη Γεννηματά να καλιμπράρει τις ίσες αποστάσεις με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και η Γεννηματά απάντησε “δεν έχουμε ίσες αποστάσεις από κανέναν, έχουμε αποστάσεις από τη συντήρηση”.

Η γραμμή του Κινήματος Αλλαγής πως μετά τις εκλογές δε θα συμμετάσχει σε σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο εάν αυτή περιλαμβάνει και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλεί προφανώς την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας δεν έχει πολλούς πιθανούς συμμάχους.

Έτσι καθόλου τυχαίο δεν ήταν το καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζοντας το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δέσμευση του για 2.000 ευρώ επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται και σχολίασε αναφερόμενος στην κ.Γεννηματά ότι το ΚΙΝΑΛ επιτέλους προχώρησε σε αυτή τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του δημογραφικού. Και καθώς η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε, ο κ.Μητσοτάκης της απηύθηνε προσωπικά το λόγο και της είπε: “Καλιμπράρετε λίγο αυτές τις ίσες αποστάσεις κ.Γεννηματά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο κάτω κάτω στην ίδια κυβέρνηση ήμασταν, μην τα ξεχνάτε με τόση ευκολία”.

Η κ.Γεννηματά ζήτησε το λόγο για να υπενθυμίσει στον κ.Μητσοτάκη ότι η διακομματική επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό δημιουργήθηκε μετά από αίτημα της, επομένως δεν ήρθε το ΚΙΝΑΛ εκ των υστέρων στη θέση της ΝΔ και δήλωσε:

“Αντίπαλος δικός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές. Δεν έχουμε ίσες αποστάσεις από κανέναν, έχουμε αποστάσεις από τη συντήρηση και δυστυχώς σήμερα η συντήρηση εκφράζεται με δύο όψεις από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα