Γιώργος Τσίπρας: Η κοροϊδία με την αμυντική βιομηχανία συνεχίζεται

Γιώργος Τσίπρας: Η κοροϊδία με την αμυντική βιομηχανία συνεχίζεται
Ο Γιώργος Τσίπρας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την αμυντική ικανότητα της χώρας με τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα της ΕΑΒ.

Για κοροϊδία κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή τη σύσκεψη της Παρασκευής για την ΕΑΒ και καταγγέλλει «γενικευμένη πολιτική απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας, που υπονομεύει συνολικά και ίσως με μη αναστρέψιμο τρόπο, την αμυντική ικανότητα της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας απαντά στο δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου που αναφέρεται στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό σχετικά με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και γίνεται λόγος για 700 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2021. «Σε ότι αφορά την ΕΑΒ, ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστές οι ανάγκες και απαιτήσεις των προγραμμάτων των F-16 και των υπολοίπων έργων, παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει προσλήψεις», υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Ακόμη και αυτές που τώρα αναγγέλλονται με εξαιρετική καθυστέρηση είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2021, ενώ δεν αναφέρεται καν εάν θα είναι εξειδικευμένου προσωπικού, μόνιμες ή ορισμένου χρόνου. Είναι επίσης γνωστό ότι για να ενταχθούν οι νεοπροσληφθέντες στην παραγωγική διαδικασία απαιτείται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν. Συνεπώς η μέχρι σήμερα καθυστέρηση συνιστά διπλή, εγκληματική παράλειψη».

Αναφέρεται και στο «επίτευγμα” της παράδοσης 6 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair, που στο δελτίο του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός των τελευταίων ετών, είναι στην πραγματικότητα ο ελάχιστος αριθμός πυροσβεστικών τέτοιων αεροσκαφών (CL 215 & CL 415) που απέδιδε διαχρονικά η ΕΑΒ».

Τέλος σε ότι αφορά το πρόγραμμα των C-130, την ίδια στιγμή, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία αναφέρει ότι «έχει ήδη επιβεβαιωθεί και ετοιμάζεται η απευθείας ανάθεση της συντήρησης 3 αεροσκαφών C-130 σε ισραηλινή εταιρεία που δεν διαθέτει πιστοποίηση από την Lockheed Martin ενώ η ΕΑΒ διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση και την τεχνογνωσία και απαξιώνεται. Απ ευθείας ανάθεση συντήρησης C-130 σε ξένη εταιρεία δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ΕΑΒ!».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα