Η Κουντουρά πετάει το μπαλάκι στο ΥΠΟΙΚ για την αποχώρηση της Ryanair

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού απάντησε στην επίθεση της Rynair. Κάνει λόγο για ζητήματα εκτός της αρμοδιότητάς της. Τι λέει για τον χαρακτηρισμό "Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας"

Απάντηση στη συνέντευξη εκπροσώπου της εταιρίας Ryanair σε κυριακάτικη εφημερίδα δίνει σε σημερινή ανακοίνωση η αναπληρώτριας υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η κα Κουντουρά υποστηρίζει ότι τα ζητήματα τα οποία θέτει η εταιρεία, ξεπερνούν τις αρμοδιότητές της, πετώντας το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση, στην οποία μετέχει.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό "Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος", η κα Κουντουρά σημειώνει ότι "τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού".

Ολόκληρη η απάντηση της κας Κουντουρά

"Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρία το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη. Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρίας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά, συγκεκριμένα, για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους.

Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρίας και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημα για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου. Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρίες και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Έχω ευχαριστήσει στο παρελθόν τον εκπρόσωπο της Ryanair και τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά δημοσίως για την πρόθεσή του να φέρει επιπλέον 5 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα, σε βάθος τριετίας. Και, φυσικά, του τόνισα ότι υποστηρίζω κάθε ενέργεια που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιο ανταγωνιστικό και αγωνίζομαι, προς αυτή την κατεύθυνση, για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου και στον τομέα ευθύνης μου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2015, μετά από τη συστηματική εφαρμογή της νέας μας τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας.

Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν, δημοσίως, αυτοί δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού ούτε με το πνεύμα αγαστής συνεργασίας. Η εταιρία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ζητήματα oικονομικής και φορολογικής φύσεως είναι εκτός του τομέα ευθύνης του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα τουρισμού υπουργού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ryanair: Γιατί φεύγει από την Ελλάδα νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι

SHARE: