Η ΝΔ ξορκίζει ξανά την οικουμενική και αναζητά συμμαχίες

ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση Θεοδωράκη να μιλήσει στο επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού, ενώ χθες συναντήθηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου

Με Ποτάμι και εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ φλερτάρει πάλι η Συγγρού, ξορκίζοντας τα σενάρια οικουμενικής, που υπάρχει φόβος ότι θα λειτουργήσουν αποσυσπειρωτικά στη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

“Πήγαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με την σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν το γνωρίζω αν θα πάμε σε εκλογές. Και αν με ρωτάτε μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει ο τόπος. Μία οικουμενική κυβέρνηση στην πράξη δεν μπορεί να δουλέψει”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star.

Σε αυτό η επίσημη τουλάχιστον τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη διαφέρει από εκείνη του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποιος μιλώντας στο News247 είχε δηλώσει ότι θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης που το περασμένο καλοκαίρι στήριξαν το τρίτο μνημόνιο με γνώμονα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο κ.Μητσοτάκης όμως απεδέχθη την πρόσκληση του κ.Θεοδωράκη να παρευρεθεί και να μιλήσει στο επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού, στελέχη του οποίου όπως ο Χάρης Θεοχάρης φέρονται σε τροχιά προσέγγισης με τη ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα συναντήθηκε χθες με την Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την παρουσίαση πρότασης του Δικτύου, που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει συστήσει, για το ασφαλιστικό.

Η ηγεσία της ΝΔ όμως θέλει ταυτόχρονα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, καθώς πρόσωπα από το Ποτάμι και το πάλαι πότε εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ προκαλούν και αντιπάθειες στην παραδοσιακή βάση και τα στελέχη της κεντροδεξιάς. Έτσι η περίφημη διεύρυνση αποτελεί μία άσκηση ισορροπίας, την ώρα που η νέα ηγεσία έχει πρώτα να κερδίσει το στοίχημα της επαναπροσέγγισης εκλογικών ομάδων που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ, αλλά και την εμπιστοσύνη πρώτα από όλα των ίδιων των στελεχών της ΝΔ μετά από μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας και απογοήτευσης τον προηγούμενο χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE: